[Update] 'Bosz grijpt naast bondscoachschap België; Tedesco volgt Martinez op'

door Jesse ter Haar 68

Bron Sporza

[Update] 'Bosz grijpt naast bondscoachschap België; Tedesco volgt Martinez op'

door Jesse ter Haar 68

Bron Sporza

Laatst geüpdatet

Peter Bosz is in beeld om bondscoach van België te worden, zo schrijft Sporza maandag. De voormalig trainer van Ajax zou nog wel tweede keus zijn, achter Domenico Tedesco. De twee namen zijn overgebleven na een sollicitatietraject.

Laatstgenoemde coach, die zijn laatste dienstverband bij RB Leipzig afwerkte, is vooralsnog de meest concrete optie. 'Momenteel zitten de onderhandelingen in een vergevorderde fase', zo wordt er geschreven. De Italiaanse Duitser is pas 37 jaar oud en voetbalde zelf nooit op hoog niveau. Als trainer van RB Leipzig wist hij wel beslag te leggen op de DFB-Pokal.

Mocht het met Tedesco geen doorgang vinden, dan komt Bosz concreet in beeld. De oefenmeester, die op zijn beurt nog geen enkele prijs wist te winnen, kwam ook voor de sollicitatieprocedure heen. Wel weet men in België maar al te goed dat hij Ajax in 2017 naar de Europa League-finale loodste en daarmee het begin van enkele succesvolle jaren inleidde in Amsterdam. De verwachting van de zuiderburen is dat de Belgische voetbalbond snel met duidelijkheid zal komen.

Bosz en Ajax

Ondertussen is men bij Ajax ook op zoek naar een nieuwe trainer. Door de buitenwacht wordt Bosz daarbij genoemd als interessante optie, maar het is nog maar de vraag of de clubleiding er net zo over denkt. Valentijn Driessen deed navraag en vermoedt van niet. 'Bosz is vanmiddag gebeld en hij zei dat hij nog niet benaderd was. Misschien wil Ajax hem niet omdat hij nog nooit wat heeft gewonnen. Of er zijn nu mensen bij Ajax die een slechte ervaring met hem hebben', sprak hij.

Update - 15.40 uur (31 januari 2023) - 'Bosz grijpt naast bondscoachschap bij België; Tedesco volgt Martinez op'

Peter Bosz lijkt niet de nieuwe bondscoach van België te worden, zo schrijft Sporza dinsdagavond. Het is Domenico Tedesco die Roberto Martinez gaat opvolgen als trainer van de nationale ploeg. De Belgische voetbalbond en de 37-jarige coach zijn tot overeenstemming gekomen over een dienstverband. Het is wachten op 'groen licht' van RB Leipzig, want die club betaalt Tedesco nog altijd na zijn ontslag in september.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.