Blind staat voor officieus debuut voor Bayern München: 'Blind speelt morgen'

door Jesse ter Haar 30

Bron Bayern München

Blind staat voor officieus debuut voor Bayern München: 'Blind speelt morgen'

door Jesse ter Haar 30

Bron Bayern München

Laatst geüpdatet

Daley Blind gaat vrijdag zijn officieuze debuut voor Bayern München maken, zo verzekert zijn trainer Julian Nagelsmann. De Duitse club belegde donderdag een persconferentie in aanloop naar een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg op vrijdag en daarbij was er goed nieuws voor de recent overgekomen oud-Ajacied.

'Blind speelt morgen (vrijdag, red.)', klinkt Nagelsmann luid en duidelijk. Wel ziet hij dat Blind nog in een periode van aanpassing zit sinds hij transfervrij overkwam. De verdediger was kortstondig clubloos nadat zijn contract bij Ajax werd ontbonden. 'Hij heeft nog wat tijd nodig, ook omdat de trainingsintensiteit hoger ligt. Maar je ziet dat hij veel ervaring heeft. Hij heeft veel rust aan de bal. Hij zal de rol die we voor hem voor ogen hebben goed kunnen invullen.'

Bij Bayern München komt Blind samen te werken met onder meer oud-collega Matthijs de Ligt. De mandekker is al sinds de zomer actief bij Bayern München, maar zal er tijdens het debuut van Blind vrijdag niet bij zijn. 'Matthijs heeft een wat gezwollen enkel. Het is niets ernstigs, zo is gebleken uit een scan. Hij zal niet inzetbaar zijn voor de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg van vrijdag. Dat is een belangrijke wedstrijd, we zetten de koers uit voor de herstart van de Bundesliga. We bereiden ons voor alsof het een competitiewedstrijd is', vertelt de oefenmeester.

Bundesliga ligt nog altijd stil

Waar de meeste competities in Europa alweer zijn gestart, neemt men in Duitsland de tijd voor de herstart. De laatste wedstrijd van de club was op 12 november tegen Schalke 04 (0-2) zege, waarna de volgende pas volgt op 20 januari. Ruim twee maanden later dus. De recordkampioen én huidig koploper van Duitsland neemt het die dag op tegen RB Leipzig, de nummer drie van de ranglijst. Bayern München is met een voorsprong van vier punten de winterstop ingegaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.