Bestuur van Marseille neemt stap terug

door Roemer Smid 30

Bron Voetbal International

Bestuur van Marseille neemt stap terug

door Roemer Smid 30

Bron Voetbal International

Het bestuur van Olympique Marseille heeft een stap terug gedaan, aldus Voetbal International. Dit gebeurde na een ontmoeting met de harde kern van de Franse club. De directie werd gevraagd om op te stappen, anders zou dat ernstige gevolgen hebben. 'De directie kan persoonlijke bedreigingen niet accepteren', aldus het statement van de club.

De club spreekt van een onhoudbare situatie. Voorzitter Pablo Longoria en zijn directeuren Javier Ribalta, Stéphane Tessier en Pedro Iriondo leggen hun taken voorlopig neer, dit tot er binnen de club wordt gereflecteerd en een oplossing is gevonden.

Het bestuur van de Franse topclub zal donderdagavond dan ook niet aanwezig zijn in de Johan Cruijff Arena. Eerder liet (inmiddels) ex-trainer Marcelino ook weten per direct te stoppen. Naar verwachting neemt hij zijn technische staf mee. De bedreigingen aan het adres van voorzitter Longoria waren een grote factor voor de acute zak van Marcelino. Marseille verloor in de Champions League kwalificatie na pingels van Panathinaikos. In de Ligue 1 staan ze na twee keer winst en drie gelijke spelen op de derde plek.

Wedstrijd tegen Ajax

Donderdag komt de Franse club op bezoek in de Johan Cruijff Arena voor de poulewedstrijd in de Europa League. Clubicoon Jean-Pierre Papin zal, naar alle waarschijnlijkheid, als interim-trainer langs de lijn staan. Er wordt afgetrapt om 21.00 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.