Bassey verliest oefenwedstrijd met Nigeria dik van Portugal

door Brent Tomassen 21

Calvin Bassey is er met de nationale ploeg van Nigeria niet in geslaagd een goed resultaat te boeken tegen Portugal. In een oefenwedstrijd won het Zuid-Europese land met 4-0, waardoor het met een goed gevoel zal beginnen aan het WK in Qatar.

Nigeria wist zich niet te plaatsen voor het WK en kwam, met Bassey in de basis, al snel op een 1-0 achterstand door een treffer van Bruno Fernandes. De middenvelder van Manchester United verdubbelde tien minuten voor rust de score na een rake strafschop.

Na rust wisselden beide ploegen flink door en in de slotfase kreeg Nigeria vanaf de stip de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd opnieuw spanning terug te geven. invaller Emmanuel Dennis mocht aanleggen, maar zag zijn inzet worden gekeerd door de Portugese doelman.

Aan de andere kant was het wel nog tweemaal raak. Invaller Gonçalo Ramos schoot de 3-0 binnen en gaf een paar minuten later de assist op de 4-0 van João Mário. Dit bleek uiteindelijk de eindstand. Bassey speelde de volledige negentig minuten mee.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.