'Spelers Ecuador omgekocht om openingsduel WK te verliezen'

door Brent Tomassen 66

Bron Amjad Taha

'Spelers Ecuador omgekocht om openingsduel WK te verliezen'

door Brent Tomassen 66

Bron Amjad Taha

Laatst geüpdatet

Meerdere spelers van de nationale ploeg van Ecuador zouden zijn omgekocht om de openingswedstrijd van het WK 2022 tegen gastland Qatar expres te verliezen, zo meldt de Bahreinse journalist Amjad Taha van het British Middle East Center for Studies and Research. Met deze omkoopactie is naar verluidt een totaalbedrag van 7,4 miljoen dollar (7,1 miljoen euro) gemoeid.

'De wedstrijd zou in 1-0 moeten eindigen, dankzij een doelpunt na rust', schrijft Taha op Twitter. 'Vijf Qatarese en Ecuadoraanse insiders hebben dit bevestigd. We hopen uiteraard dat het niet waar blijkt te zijn. We hopen dat deze openbaring de omkoping zal beïnvloeden. De wereld moet zich verzetten tegen de corruptie bij de FIFA.'

Het is het volgende schandaal dat naar buiten komt over het omstreden WK in Qatar. Eerder bleken hoge functionarissen van de FIFA steekpenningen te hebben aangenomen om het WK in het Aziatische land te organiseren en bleken 6500 arbeiders bij de bouw van de stadions om het leven te zijn gekomen.

Qatar en Ecuador openen het WK 2022 zondag om 17.00 uur Nederlandse tijd in het Al-Bayt Stadium. Een dag later speelt het Nederlands elftal op hetzelfde tijdstip tegen Senegal. De wedstrijden zijn live te zien bij de NOS.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.