Barça, Juve en Real zetten door: Super League komt er alsnog

door Gino Haverkamp 82

Bron FC Barcelona; Real Madrid; Juventus

Barça, Juve en Real zetten door: Super League komt er alsnog

door Gino Haverkamp 82

Bron FC Barcelona; Real Madrid; Juventus

Laatst geüpdatet

Als het aan FC Barcelona, Real Madrid en Juventus ligt, dan komt de Super League er. In een gezamelijk statement laten de drie clubs weten de oprichting van de controversiële competitie door te zetten. Dit omdat de juridische strijd met de UEFA is gewonnen.

In april kondigden twaalf Europese topclubs de komst van de Super League aan, een elitecompetitie met een nagenoeg gesloten structuur. Uit de gehele voetbalwereld kwam er kritiek. Zowel supporters, analisten, bestuurders en ook voetballers vonden het idee maar niets. Mede door de kritiek trokken negen clubs zich terug. Alleen FC Barcelona, Real Madrid en Juventus zijn overgebleven en willen de oprichting voortzetten.

De UEFA dreigde de drie clubs te bestraffen, maar na een juridische strijd is vrijdag gebleken dat de UEFA dit niet kan doen. Zodoende zien de betrokken clubs geen reden om de Super League niet op te richten. 'We zijn blij dat we vanaf nu niet langer slachtoffer zullen zijn van de bedreigingen van de UEFA. Het doel is om het Super League-project op een constructieve manier en met samenwerking verder uit te werken. We rekenen op de bijdrage van alle belanghebbenden van het voetbal', valt er te lezen.

De drie clubs halen andermaal uit naar de UEFA, dat een monopolie-positie zou hebben. Gesteld wordt dat dit een slechte zaak is. 'We hebben de plicht om dat aan te pakken. De UEFA heeft zichzelf gevestigd als de enige regelgever, exploitant en rechthebber van Europese voetbalcompetities.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties