Drie topclubs voorlopig niet gestraft om Super League-initiatief

door Thijs Zwagerman 12

Bron UEFA

Drie topclubs voorlopig niet gestraft om Super League-initiatief

door Thijs Zwagerman 12

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus zullen in ieder geval voorlopig niet worden gestraft door de UEFA. De drie clubs namen als enige initiatiefnemers van de Super League vooralsnog geen afstand van de plannen voor een nieuwe Europese topcompetitie, maar worden daar niet voor vervolgd.

De UEFA overwoog naar verluidt om FC Barcelona, Real Madrid en Juventus voor komend seizoen uit te sluiten van Champions League-deelname, maar in een statement heeft de UEFA inmiddels laten weten dat de vervolgprocedure tegen de drie topclubs tot nader order wordt geschorst.

Anderhalve maand geleden besloot een Spaanse rechter dat de UEFA niet bij machte is om FC Barcelona, Real Madrid en Juventus op dusdanig extreme wijze te straffen en vanwege die uitspraak lijkt de vervolgprocedure op dit moment te zijn gestopt. In een eerder stadium legde de UEFA wel boetes op aan Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atlético Madrid, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur. Bij FC Barcelona, Real Madrid en Juventus is dit dus niet mogelijk.

Verwacht jij dat het Nederlands elftal met 2-0 wint van Oekraïne? Zet in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties