Antony over zijn mindere tijden: 'Ik had geen voetbalschoenen en geen slaapkamer'

door Cristian de Jong 87

Bron Sky Sports

Antony over zijn mindere tijden: 'Ik had geen voetbalschoenen en geen slaapkamer'

door Cristian de Jong 87

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Antony is tegenwoordig speler van Manchester United. De Braziliaan verruilde afgelopen transferperiode Ajax voor een avontuur in de Premier League. Ajax ontving zo'n honderd miljoen euro voor de linkspoot. In Manchester verdient Antony een mega salaris, maar dat is niet altijd zo geweest.

Antony is opgegroeid in de buitenwijken van São Paulo. In een interview met Sky Sports vertelt de oud-Ajacied over zijn jeugd en zijn weg naar Manchester. 'Ik was vroeger een bescheiden jongetje. Ik had geen voetbalschoenen en geen slaapkamer. Ik sliep op de bank.' Ook was de buurt waar Antony woonde niet bepaald veilig. 'Ik woonde op loopafstand van veel drugsdealers. Af en toe was ik een voetbalwedstrijd aan het bekijken en rook je de geur van drugs door het hele huis.'

Antony heeft moeilijke periodes gekend in Brazilië. 'Er waren momenten dat mijn broer, zus en ik aan het huilen waren terwijl we knuffelden. Er zijn tijden geweest dat we water uit ons lekkende huis aan het hozen waren. Maar dat deden we vaak met een lach op ons gezicht.' Op zijn achttiende brak Antony door in São Paulo en hij kreeg al snel de aandacht van Europese clubs, waaronder Ajax. Vlak voor zijn twintigste verjaardag vertrok Antony naar Amsterdam en leek zijn voetbaldroom werkelijkheid te worden.

Van Amsterdam naar Manchester

'In het begin was het lastig in Amsterdam', vertelt de dribbelaar. 'Door COVID kon ik mijn zoontje een lange tijd niet zien. Dit was erg moeilijk, maar ik heb er geen spijt van. Het was de tol die ik moest betalen.' Na twee succesvolle seizoenen in Amsterdam was het voor Antony tijd voor een nieuwe uitdaging. De Braziliaan tekende uiteindelijk op de laatste dag van de transferperiode zijn contract in Manchester. 'Ik ben iedereen dankbaar bij Manchester United, omdat ze me graag wilden hebben. Het waren nog spannende dagen. Ik heb nachten niet kunnen slapen. Maar ben ontzettend blij dat ik nu dit shirt mag dragen', aldus Antony.

Denk jij dat Ajax op Anfield wint van Liverpool? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties