Álvarez moet rest van Copa America missen door hamstringblessure

door Bart Veenstra 3

Bron Fabrizio Romano

Álvarez moet rest van Copa America missen door hamstringblessure

door Bart Veenstra 3

Bron Fabrizio Romano

Edson Álvarez moet de rest van de Copa America aan zich voorbij laten gaan. Dat brengt onder meer journalist Fabrizio Romano naar buiten. De voormalig Ajacied heeft een hamstringblessure opgelopen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Álvarez is een gewaardeerde speler voor het Mexicaanse elftal. De speler van West Ham United heeft in nagenoeg alle wedstrijden van Mexico een basisplaats. Zodoende is de blessure niet alleen een domper voor Álvarez zelf, maar ook voor het Mexicaanse elftal.

De voormalig middenvelder van Ajax won de openingswedstrijd op de Copa America met 1-0 van Jamaica. In dat duel moest Álvarez zich al na dertig minuten moeten vervangen. Op dat moment was de score nog 0-0.

Romano laat verder weten dat de middenvelder van West Ham United nu de resultaten van nieuwe scans afwacht, al wordt een ernstige blessure niet verwacht. De finale van de Copa America is echter al op zondag 14 juli en wanneer Álvarez twee tot drie weken aan de kant zou staan, is zijn toernooi al snel voorbij.

Álvarez bij West Ham

Álvarez maakte bijna een jaar geleden de overstap van Ajax naar West Ham United. De Londense club betaalde destijds 38 miljoen euro voor de inmiddels 27-jarige Mexicaan. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot 41 miljoen euro.

Bij West Ham United speelde Álvarez in het afgelopen seizoen 31 wedstrijden in de Premier League. Daarin was hij goed voor één goal en één assist. Verder speelde de oud-Ajacied ook zeven keer in de Europa League en verspreid over de FA Cup en League Cup speelde hij nog eens vier duels. In totaal maakte hij ruim 3100 minuten voor West Ham in het afgelopen seizoen.

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.