Alonso nieuwe trainer van Bakker, Sinkgraven en Fosu-Mensah bij Leverkusen

door NielsOpdam 1

Bron Bayer Leverkusen

Alonso nieuwe trainer van Bakker, Sinkgraven en Fosu-Mensah bij Leverkusen

door NielsOpdam 1

Bron Bayer Leverkusen

Laatst geüpdatet

Mitchel Bakker, Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah krijgen een nieuwe trainer bij Bayer Leverkusen, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Duitse club heeft Xabi Alonso gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Gerardo Seoane.

Bayer Leverkusen staat momenteel zeventiende in de Duitse Bundesliga. De club van Bakker, Sinkgraven en Fosu-Mensah heeft slechts vijf punten na acht wedstrijden. Dinsdagavond werd er ook verloren op bezoek bij FC Porto (2-0). Dat was voor de clubleiding van Bayer Leverkusen aanleiding om Seoane te ontslaan. De Zwitser was sinds de zomer van vorig jaar trainer in Leverkusen.

Alonso begint in Duitsland aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De Spanjaard tekent een contract tot medio 2024 bij Bayer Leverkusen. Alonso was in het verleden wel al trainer van Real Sociedad B en Real Madrid Onder 14. Als speler speelde de oud-middenvelder voor onder meer Bayern München, Real Madrid en Liverpool.

'Bayer 04 heeft altijd geweldige spelers gehad'

'Ik ken Leverkusen uit mijn tijd in Duitsland als een uitstekende club. Bayer 04 heeft altijd geweldige spelers gehad en ik zie ook veel kwaliteit in de huidige ploeg', begint Alonso zijn verhaal. 'In mijn gesprekken met de club werd al snel duidelijk dat er, ondanks de huidige moeilijke situatie, in principe nog steeds ambitieuze doelen worden nagestreefd. Ik ben enthousiast over deze taak.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.