Oud-Ajacied Steur met eerste elftal Bayer Leverkusen op trainingskamp

door Bart Veenstra 5

Bron Ajax Showtime

Oud-Ajacied Steur met eerste elftal Bayer Leverkusen op trainingskamp

door Bart Veenstra 5

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Roy Steur staat er goed op bij zijn huidige club Bayer Leverkusen. Trainer Gerardo Seoane neemt de talentvolle oud-keeper van Ajax mee op trainingskamp naar Oostenrijk. De Duitse topclub vertrekt donderdag naar het Alpenland.

De zeventienjarige Steur speelde tussen 2015 en 2021 in de jeugdopleiding van Ajax. In de zomer van vorig jaar maakte hij de overstap naar Bayer Leverkusen. Bij de Duitsers speelde hij in het afgelopen seizoen in het O19-elftal. Daarnaast trainde hij bijna iedere week met het eerste elftal mee en zijn goede ontwikkeling wordt nu beloond met een plek in de selectie voor het trainingskamp in Oostenrijk.

Dat Steur een goede ontwikkeling doormaakt was ook in Zeist opgevallen. De doelman zou het doel van Oranje O17 hebben verdedigd tijdens het afgelopen EK, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Van die blessure is Steur nu hersteld en zodoende kan hij zich in de voorbereiding laten zien aan trainer Seoane.

Bij het eerste elftal van Bayer Leverkusen is Lukas Hradecky de eerste doelman. De 32-jarige Fin is bovendien aanvoerder van de Duitse club. Andere (toekomstig) concurrenten voor Steur zijn Andrey Lunev en Niklas Lomb.

De jongere broer van Roy Steur, Sean Steur, speelt nog wel in de jeugdopleiding van Ajax. De veertienjarige middenvelder begon het afgelopen seizoen in Ajax O14, maar werd tijdens het seizoen overgeheveld naar Ajax O15. Bij Ajax zien ze hem dan ook als groot talent. Steur speelt ook al jeugdinterlands voor Oranje.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties