Ajax Vrouwen boeken derde oefenzege op Belgische tegenstander

door BadembaBarrie 4

Bron Ajax

Bron Ajax

De Ajax Vrouwen hebben ook hun derde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in winst om weten te zetten. Op Sportcomplex de Toekomst liet de ploeg van Suzanne Bakker geen spaan heel van KAA Gent. Het werd maar liefst 5-0 voor de Amsterdamsen, zo meldt de club op de eigen website.

De Ajax Vrouwen waren vanaf het begin duidelijk de bovenliggende partij en het was dan ook al snel wachten op de openingstreffer. Die viel uiteindelijk na zo'n twintig minuten. Nikita Tromp haalde vanaf randje zestien met links uit en verschalkte de Gentse doelvrouw. Daarvoor had Ajax al een aantal kansen onbenut gelaten en ook na de 1-0 waren er mogelijkheden om de voorsprong nog voor rust uit te breiden. Dat lukte echter niet en dus moest het vuurwerk in de tweede helft komen.

Die boodschap leek in de rust goed binnen te zijn gekomen, want kort na rust tekende Tromp voor haar tweede treffer van de middag. De Ajax Vrouwen waren nu écht los, want binnen no-time had Chasity Grant de 3-0 op het bord gezet. Daarmee was de wedstrijd beslist en was het vooral nog de vraag hoe groot de zege van Ajax uiteindelijk zou worden. Door doelpunten van Tiny Hoekstra en Eshly Bakker bleek het antwoord op die vraag uiteindelijk 5-0 te zijn.

Derde oefenzege Ajax Vrouwen

Het is voor de Ajax Vrouwen de derde oefenzege in evenzoveel wedstrijden en tegen evenzoveel Belgische tegenstanders. Eerder moesten ook de vrouwen van RSC Anderleht en KRC Genk eraan geloven. Met Genk hadden de Ajax Vrouwen nog de meeste moeite, getuige de minimale 1-2 overwinning. Het duel met Anderlecht werd een doelpuntenfestijn, waarin de Ajax Vrouwen uiteindelijk met een 5-3 zege van het veld stapten. Op 18 augustus begint het nieuwe seizoen voor de Amsterdaamsen. Dan nemen ze het op tegen het Zweedse Kristianstads DFF in de voorronde van de Champions League.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!