Ajax Vrouwen winnen na knappe comeback van Anderlecht

door NielsOpdam 23

Bron Ajax

Bron Ajax

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen van RSC Anderlecht. Dat meldt de Amsterdamse club op de clubwebsite. De Ajax Vrouwen versloegen de Belgische opponent na een knappe comeback met 5-3.

Op Sportpark de Toekomst kwam Anderlecht na vier minuten op een 0-1 voorsprong na een bekeken schuiver in de rechterhoek. De Ajax Vrouwen kregen daarna kansen via Ashleigh Weerden en Tiny Hoekstra, maar kwamen niet tot scoren. Vandaar gingen de Amsterdammers met een 0-1 achterstand rusten.

Na de rust kopte Hoekstra de bal op de baal, waarna de Belgen konden counteren en daaruit kwam de 0-2 tot stand. Kort daarna kwam Anderlecht zelfs op een 0-3 voorsprong. Na een korte drinkpauze kwamen de Ajax Vrouwen terug. Chasity Grant scoorde al het de 1-3 en een paar minuten later maakte Hoekstra de 2-3.

Een kwartier voor tijd scoorde Nikita Tromp de 3-3 met een schot in de bovenhoek. De Ajax-comeback werd helemaal compleet gemaakt toen Elisha Kruize de 3-4 binnenschoot. Uiteindelijk werd het vlak voor tijd ook nog 5-3 voor de Ajax Vrouwen via Hoekstra.

Opstelling Ajax Vrouwen:

Kop; Van der Most, De Sanders, Doorn, Verhoeve; Munsterman, Sabajo, Noordam; Grant, Tromp, Weerden.

Wissels Ajax Vrouwen:

Van Eijk, De Keijzer, Van der Veen, Van Gool, Kruize, Bakker, Hoekstra.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Ajax is bij de bookmakers nog altijd de grote favoriet om ook komend seizoen kampioen van de Eredivisie te worden!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.