Aderlating voor Girona: Blind mist duel met Real Madrid

door Jari Perridon 21

Bron De Telegraaf

Aderlating voor Girona: Blind mist duel met Real Madrid

door Jari Perridon 21

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Daley Blind zal aankomende zaterdag vanaf de kant moeten toekijken als Girona op bezoek gaat bij Real Madrid, zo meldt onder meer De Telegraaf. De international van het Nederlands elftal pakte afgelopen weekend alweer zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is zodoende geschorst voor het duel met De Koninklijke.

De club uit Catalonië was in beroep gegaan tegen de straf die Blind had gekregen. Diep in de blessuretijd van het duel tussen Girona en Real Sociedad pakte Blind zijn vijfde gele kaart in La Liga en die komt hem duur te staan. De club ging ook in beroep tegen de schorsing die trainer Míchel kreeg na het zien van de rode kaart tijdens het duel met Sociedad. Beide sancties waren het gevolg van aanmerkingen op de leiding. Girona vocht ze beide aan, maar tevergeefs.

Gemis Blind een enorme aderlating

Het feit dat Blind niet van de partij is aanstaande zaterdag is een groot gemis voor Girona. In de opbouw van achteruit is de 33-jarige routinier een belangrijke schakel voor het team van Míchel. Daarnaast was hij in La Liga ook al goed voor een goal en twee assists. In januari wist hij ook in het bekertoernooi tweemaal het net te vinden.

Girona staat op dit moment tweede in La Liga met twee punten achterstand op Real Madrid. Het zal dan ook een enorme aderlating zijn dat de ploeg uit Catalonië zonder de ervaren kracht en coach Míchel zal afreizen naar de hoofdstad van Spanje. Zaterdag 10 februari om 18:30 staan beide ploegen tegenover elkaar in een rechtstreeks duel om plek één in de Spaanse competitie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.