Koeman ziet 'superfitte' Blind bij Girona: 'Maar kan niet zeggen dat ik hem sowieso meeneem naar EK'

door Jon van Dam 35

Bron Goedemorgen Eredivisie (ESPN)

Koeman ziet 'superfitte' Blind bij Girona: 'Maar kan niet zeggen dat ik hem sowieso meeneem naar EK'

door Jon van Dam 35

Bron Goedemorgen Eredivisie (ESPN)

Ronald Koeman denkt dat oud-Ajacied Daley Blind nog altijd van meerwaarde kan zijn voor het Nederlands elftal. De bondscoach van Oranje houdt de prestaties van de Girona-verdediger nauwlettend in de gaten, maar kan geen garanties geven.

'Ik ga niet zeggen dat ik hem sowieso ga meenemen', begint Koeman over de routinier in Goedemorgen Eredivisie. 'Alleen kijk je natuurlijk wel naar spelers die op meerdere posities kunnen spelen.' Blind staat erom bekend op verschillende posities uit de voeten te kunnen. De linkspoot speelde vooral als linksback en centrale verdediger, maar werd ook wel eens op het middenveld gebruikt.

'Geweldige jongen om mee te werken'

Blind speelt bij zijn club Girona als centrumverdediger, maar Koeman ziet in de 104-voudig international vooral een linksback. 'Als je de laatste interlandperiodes ziet, is hij altijd linksback geweest. Dat is zijn positie en dat weet hij. Ook de ontwikkeling van Quilindschy Hartman op die positie is goed geweest. Blind bewijst in Spanje iedere week dat hij goed is en superfit is. Het is ook een geweldige jongen om mee te werken.'

Tot dusver kennen Blind en Girona een droomseizoen in Spanje, al morste de ploeg zaterdag in eigen huis punten tegen Real Sociedad (0-0). Koploper Real Madrid kan zondagavond op vier punten voorsprong komen als het thuis wint van stadgenoot Atlético Madrid. Op zaterdag 10 februari speelt De Koninklijke tegen de directe concurrent in eigen stadion.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.