AC Milan bevestigt: Ibrahimovic verlaat Italiaanse topclub na dit seizoen

door Brent Tomassen 67

Bron AC Milan

AC Milan bevestigt: Ibrahimovic verlaat Italiaanse topclub na dit seizoen

door Brent Tomassen 67

Bron AC Milan

Laatst geüpdatet

Zlatan Ibrahimovic vertrekt bij AC Milan, zo melden verschillende media. De 41-jarige spits kwam door blessures dit seizoen nauwelijks in actie voor I Rossoneri nadat hij in 2019 terugkeerde bij de club die hij tussen 2010 en 2012 ook al diende. AC Milan heeft het nieuws inmiddels bevestigd.

Het nieuws over het afscheid van de Zweed lekte uit door een boodschap op een reclamebord in San Siro die waarschijnlijk bedoeld was om te tonen tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Hellas Verona. Op het reclamebord was kort de tekst "Godbye Zlatan" te lezen.

'Zondag nemen we afscheid van Ibrahimovic met een korte huldiging', laat AC Milan in een korte verklaring weten. Ibrahimovic kwam door blessureleed slechts vier competitiewedstrijden in actie in het lopende seizoen. Eind maart speelde de oud-Ajacied nog wel een interland voor Zweden.

In Amsterdamse dienst scoorde Ibrahimovic tussen 2001 en 2004 in 110 officiële wedstrijden 48 keer en gaf daarnaast zeventien assists. Bij Ajax werd de boomlange spits twee keer landskampioen en in 2002 werd met de Zweed in de ploeg de KNVB Beker, toen onder de naam Amstel Cup, gewonnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.