'Winterstop van zes weken komt Ajax veel beter uit dan PSV'

door Bart Veenstra 34

Bron Algemeen Dagblad

'Winterstop van zes weken komt Ajax veel beter uit dan PSV'

door Bart Veenstra 34

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax heeft er baat bij dat dat Eredivisie na komend weekend voorlopig stil komt te liggen vanwege het WK in Qatar. Dat stelt journalist Mikos Gouka in de AD Voetbaldpodcast van het Algemeen Dagblad.

De laatste periode hangt er een negatief sentiment rondom Ajax. Nadat in de Champions League eerder vier keer werd verloren, ging Ajax - nadat het eerder ook al bij AZ verloor - zondag onderuit tegen PSV: 1-2. Het chagrijn lijkt op dit moment te heersen in Amsterdam en zodoende lijkt de winterstop voor Ajax als geroepen te komen.

'De winterstop van zes weken komt Ajax veel beter uit dan PSV', zegt Gouka. 'Ajax zit echt in een moeilijk fase. Die spelers die nu chagrijnig rondlopen komen zo meteen in een hele andere omgeving. Misschien komen ze wel herboren terug. Dat is veel beter dan dat ze nog weken in deze situatie bij Ajax zitten. En PSV heeft het net op de rit. Die hadden wel even door gewild', aldus Gouka, die benadrukt dat er in de komende periode op het gebied van transfers en blessures ook nog veel kan gebeuren.

Loting Europa League

Maandag vond de loting van de Europa League plaats. Waar Ajax lootte tegen Union Berlin, heeft PSV Sevilla getroffen. 'Ik denk dat Ajax het beter heeft getroffen in de Europa League dan PSV', zegt Gouka. 'Union Berlin doet het nu goed, is moeilijk te kloppen. Maar er spelen Nederlandse subtoppers in de basis die goed in het systeem passen. Er lopen geen topspelers rond en individueel heeft Ajax meer kwaliteit. Sevilla doet het ook niet goed nu en staan zeventiende, maar daar lopen wel goede spelers rond.’

Denk jij dat Ajax de koppositie weer pakt tegen Vitesse door met 3-0 te winnen? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.