Vriends over bekritiseerde aanvoerder Bergwijn: 'Zo moeilijk, zeker bij een club als Ajax'

door Bram Bark 14

Bron De Cor Potcast

Vriends over bekritiseerde aanvoerder Bergwijn: 'Zo moeilijk, zeker bij een club als Ajax'

door Bram Bark 14

Bron De Cor Potcast

Laatst geüpdatet

Bart Vriends en Bas Kuipers hebben het te doen met de situatie van collega-aanvoerder Steven Bergwijn. In De Cor Potcast bespreken zij de rol van een aanvoerder binnen de ploeg en richting de media. De conclusie van Vriends is dat de kritiek op de interviews van Bergwijn onterecht is.

Ajax begon historisch slecht aan dit seizoen. Na afloop van de wedstrijden mag Bergwijn vaak uitleggen wat er goed en niet goed gegaan is. Een zware taak, vindt Sparta-aanvoerder Vriends. 'Als het goed gaat, is aanvoerder zijn relatief eenvoudig. Het is het moeilijkst als het slecht gaat. Als je dat elke keer moet uit gaan leggen voor de camera’s, is dat best wel vervelend. Bij Ajax ging het natuurlijk heel slecht. Daar moest Bergwijn vaak voor de camera komen.'

'Hij werd vaak om zijn uitspraken bekritiseerd, maar dat vond ik niet helemaal terecht. Maar het is zo moeilijk, zeker bij een club als Ajax. Je zegt eigenlijk altijd het verkeerde. Mensen gaan zich sowieso ergeren aan wat je zegt. Dus ik kan me eigenlijk heel goed voorstellen dat hij daar met lood in zijn schoenen ging staan. Dat zou ik zelf eigenlijk ook hebben', aldus Vriends. Ook Go Ahead Eagles-aanvoerder Kuipers kan zich verplaatsen in de schoenen van Bergwijn. 'Ik heb natuurlijk wel vrij veel goede momenten meegemaakt bij Go Ahead. Dus in die zin heb ik dat nooit echt meegemaakt. Maar ik heb me weleens voorgesteld hoe het is om elke keer naar die camera te lopen en elke keer weer zo’n excuusverhaal te moeten vertellen. Dat lijkt me echt verschrikkelijk.'

Kritiek op Bergwijn

De aanvoerder in kwestie gaf in een eerder interview aan dat hij niet snapt waar de kritieken op zijn aanvoerderschap op gebaseerd zijn. Maurice Steijn benoemde Bergwijn tot captain van Ajax, maar met de komst van John van 't Schip stond het nog niet vast dat de aanvaller ook onder de nieuwe trainer de band zou dragen, zo gaf Van 't Schip zelf aan. In de eerste wedstrijden onder de kersverse oefenmeester van Ajax draagt Bergwijn nog altijd de aanvoerdersband.

Wil jij in aanmerking komen voor free bets voor de interlands van Oranje? Bij Jack's Casino ben je aan het juiste adres!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.