Vink over Ajax-periode Kudus: 'Niet altijd de kans gekregen'

door Brent Tomassen 25

Bron ESPN

Vink over Ajax-periode Kudus: 'Niet altijd de kans gekregen'

door Brent Tomassen 25

Bron ESPN

Marciano Vink is benieuwd of Mohammed Kudus zich ook bij West Ham United kan laten zien. Zondagavond werd officieel bekendgemaakt dat de middenvelder annex aanvaller voor een vast bedrag van ruim 43 miljoen euro naar de Premier League club verkast.

Met de overgang komt er een einde aan de periode van Kudus bij Ajax. 'Eigenlijk wachtten we tweeënhalf jaar op de échte Kudus en hij heeft niet altijd de kans gekregen', vertelt Vink bij Dit was het Weekend op ESPN. 'Hij heeft bij Schreuder ook heel vaak op de bank gezeten, dat iedereen riep: waarom speelt Kudus niet?''

Kenneth Perez stelt ook onder de indruk te zijn van de technische kwaliteiten van de Ghanees, maar ziet ook eigenschappen bij Kudus die hij op het moment niet lijkt te hebben. 'Iedereen was flabbergasted over hoe goed hij was in het begin. Toen raakte hij zwaar geblesseerd. Hij lijkt ook niet in een team te passen. Ik denk dat hij de beste speler was die ze hadden met alle kwaliteiten die hij heeft.'

Kudus zelf trots op stap naar Premier League

Kudus zelf reageerde eerder enthousiast op zijn transfer naar West Ham United: 'Ik doe mijn best om de fans te vermaken, omdat ik denk dat dat is waar voetbal om draait. Ik ben hier gewoon om mijn best te doen en het team te helpen. Ik ben echt blij om hier te zijn. Ik kan niet wachten om te beginnen', luidden de woorden van de creatieveling op de website van The Hammers.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.