Vink noemt debuut Hato in Oranje-selectie logisch: 'Houdt zich staande in kwakkelend team'

door Jon van Dam 10

Vink noemt debuut Hato in Oranje-selectie logisch: 'Houdt zich staande in kwakkelend team'

door Jon van Dam 10

Laatst geüpdatet

Marciano Vink vindt het meer dan logisch dat Jorrel Hato, ondanks zijn leeftijd, door bondscoach Ronald Koeman is opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal. Bij ESPN benoemt de analist daarbij het proces van de KNVB waarbij de beste spelers van Jong Oranje doorschuiven naar het grote Oranje.

'Volgens mij is de KNVB al een tijd geleden de weg ingeslagen waarbij spelers die goed presteren bij Jong Oranje, doorgeschoven worden naar het Nederlands elftal. Maatsen is er de vorige interlandperiode bijgehaald, nu is het Hato. En de kans dat hij gaat spelen is vrij klein. Maar het lijkt mij logisch dat als je deze weg bent ingeslagen, dat je dan ook daaraan vasthoudt. Dat Hato de eerste linksbenige centrale verdediger is, dat hij zeventien jaar is, dat hij het hartstikke goed doet en dat hij basisspeler bij Ajax is. So be it. Leeftijd maakt niet uit'

'Het gaat erom dat je goed genoeg bent', zo vervolgt Vink over de jonge Hato. 'Ik vind hem goed genoeg. In een kwakkelend team zich zo staande houden met zeventien jaar. Ik geef het je te doen.' Ook Ferry de Haan, verantwoordelijk voor het technisch beleid bij sc Heerenveen, is lovend over de centrumverdediger. 'Hij is zeventien, maar dat zie je niet als hij op het veld staat. Er lijkt al een hele ervaren verdediger te staan. Dan moet je met zo'n jongen aan de slag gaan als je het hebt over zijn contractsituatie. Ik denk dat Ajax hem heel goed een plaatje voor kan houden om hem niet te snel te laten vertrekken. Als hij nog twee of drie jaar blijft, dan gaat hij een hele mooie toekomst tegemoet.'

Brian Brobbey

Tafelgast Lex Immers geeft aan dat zijn handen jeuken als hij Hato's teamgenoot, Brian Brobbey, ziet spelen bij Ajax. 'Dat heeft ook gewoon met Ajax te maken op dit moment. Het valt allemaal de verkeerde kant op.' De oud-speler van onder meer ADO Den Haag en Feyenoord ziet dat Brobbey in een ongelukkige fase zit. 'Het zit allemaal niet mee. Die jongen kan heus wel scoren en afwerken. Dat gaat dadelijk echt wel weer komen. Ik denk dat ook veel in de kop zit. Als het daar niet goed zit, dan vallen veel dingen de verkeerde kant op', zo besluit Immers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.