VI noemt Rensch 'best beoordeelde Ajacied' na groepsfase; Hlynsson eindigt als tweede

door NielsOpdam 37

Bron Voetbal International

VI noemt Rensch 'best beoordeelde Ajacied' na groepsfase; Hlynsson eindigt als tweede

door NielsOpdam 37

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch is volgens Voetbal International 'de best beoordeelde Ajacied' na de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers wonnen donderdagavond met 3-1 van AEK Athene, waardoor Ajax doorgaat naar de tussenronde van de Conference League.

Na iedere groepswedstrijd gaf het medium cijfers aan de spelers van Ajax. Nu heeft Voetbal International een eindklassement gemaakt. Hierin staan spelers die na minimaal drie van de zes groepswedstrijden zijn beoordeeld. 'Devyne Rensch is de nummer één met gemiddeld een 6,50. De verdediger kreeg een 7 voor zijn prestatie tegen AEK, waarmee hij Kristian Hlynsson aftroefde. De jonge aanvallende middenvelder is de nummer twee met een 6,38', licht het medium de eindklassering toe.

Jorrel Hato en Brian Brobbey eindigen op een gedeelde derde plek. De Ajacieden krijgen een 6,25 na de groepsfase van de Europa League. Carlos Forbs volgt na Hato en Brobbey. De Portugese aanvaller heeft een gemiddelde van 6,17. Ook doelman Diant Ramaj eindigt met een cijfer boven de 6, want de Duitser krijgt een 6,13 van VI. Aanvoerder Steven Bergwijn heeft een nipte voldoende. De Ajax-aanvaller krijgt een gemiddeld cijfer van 5,50.

'Tahirović en Gaaei kennen moeizame start van Ajax-avontuur'

Daarmee houdt Bergwijn nog twee teamgenoten achter hem. Benjamin Tahirović (5,30) en Anton Gaaei (5,13) krijgen namelijk een onvoldoende na de groepsfase. 'Zowel de middenvelder als de rechtsback heeft een moeizame start van het Ajax-avontuur achter de rug. De twee zakten met in beide duels met Olympique Marseille door het ijs. In de twee duels met de Fransen kwamen ze niet tot een rapportcijfer van 5 of hoger', schrijft Voetbal International.

Vier de feestdagen met het perfecte Ajax-cadeau uit de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.