Van Hanegem kritisch: 'Als Brobbey de bal weet vast te houden, is de buit binnen'

door NielsOpdam 94

Bron Algemeen Dagblad

Van Hanegem kritisch: 'Als Brobbey de bal weet vast te houden, is de buit binnen'

door NielsOpdam 94

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem denkt dat Brian Brobbey alleen maar beter wordt als hij de waarheid te horen krijgt, zo schrijft de oud-Feyenoord in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Afgelopen maandag kreeg Brobbey kritiek van Marco van Basten en bondscoach Ronald Koeman, maar volgens Van Hanegem wordt de aanvaller daar alleen maar beter van.

'Benjamin Tahirović was niet bijster slim met zijn tackle in blessuretijd tegen Almere City, dat is wel duidelijk', begint De Kromme zijn column over Ajax. De Bosnische middenvelder gaf een strafschop weg tegen Almere City, maar volgens Van Hanegem lag dat niet alleen aan Tahirović. 'Het is blessuretijd, het verschil is maar één doelpunt en als Brobbey de bal weet vast te houden, is de buit binnen. En als hij de bal meegeeft op een van de vele spelers die aan de rechterkant vogelvrij diep gingen, is het zelfs 1-3. Daar op dat moment balverlies lijden, dat kon niet. Nu is het 2-2.'

Volgens Van Hanegem speelde de Ajax-spits 'best een aardige wedstrijd' in Almere. 'Brobbey kreeg laatst kritiek van Marco van Basten en volgens mij is dat het beste dat hem kan overkomen. Een van de allerbeste spitsen die naar zijn spel kijkt, dat is toch een zegen? Daarna zei Ronald Koeman er ook iets over. Eerlijk en oprecht, maar niet met meel in zijn mond. Daar houd ik van', vervolgt De Kromme zijn verhaal over de kritiek van de bondscoach. 'Brobbey wordt alleen beter als hij de waarheid hoort en dat mag ook best in het openbaar, daar wordt hij namelijk een grote jongen van en volgens mij ligt hij er zelf ook niet wakker van.'

'Hoop dat Van Basten en Koeman het hardop blijven zeggen'

Maandag moet trainer John van 't Schip dan ook met Brobbey naar de situatie kort voor de penalty van Almere City kijken, schrijft Van Hanegem. 'Van Basten en Koeman zullen het ook hebben gezien en ik hoop dat ze het hardop blijven zeggen, want met dat gefluister en onnodige schouderklopjes haalt niemand de top', besluit de oud-international.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.