Van der Gijp uitgesproken: 'Schuurs was vier klassen beter dan Sutalo'

door BadembaBarrie 145

Bron Vandaag Inside

Van der Gijp uitgesproken: 'Schuurs was vier klassen beter dan Sutalo'

door BadembaBarrie 145

Bron Vandaag Inside

René van der Gijp vindt dat Perr Schuurs ondergewaardeerd is geweest bij Ajax. Bij Vandaag Inside brak de oud-profvoetballer een lans voor de oud-Ajacied. Van der Gijp ziet in Schuurs meer dan in bijvoorbeeld Josip Sutalo, die momenteel rechter centrale verdediger is in Amsterdam.

'Weet je wat ik nooit begrepen heb bij Ajax? Die jongen van Fortuna Sittard, die voorstopper', begint Van der Gijp, alvorens door Wilfred Genee op de naam van Schuurs geholpen te worden. Van der Gijp herinnert zich dat Schuurs het bij Ajax zwaar te verduren had. 'Als die jongen één foutje maakte, werd meteen gezegd: "Oh jee".'

Onterecht, vindt Van der Gijp dus. Zeker vergeleken met Ajax' huidige rechter centrale verdediger. 'Weet je hoeveel fouten die Sutalo al gemaakt heeft? Die heeft al 84 fouten gemaakt. Die heeft Perr Schuurs niet gemaakt. Perr Schuurs was vier klassen beter dan Sutalo', aldus de oud-PSV'er, die stelt dat Schuurs ook door de Nederlandse media te kritisch is beoordeeld. 'Ik vond altijd wel dat wij overdreven negatief waren over hem. Dat meen ik echt.'

Bassispeler bij Torino

Schuurs vertrok in de zomer van 2022 bij Ajax, na vier seizoenen in Amsterdam. De centrale verdediger verhuisde naar Torino waar hij vanaf dag één basisspeler was en een goede indruk maakte. Ook dit seizoen maakte hij onderdeel uit van de eerste elf, tot hij oktober tijdens het thuisduel met Internazionale geblesseerd raakte aan zijn kruisband. Schuurs zit momenteel middenin de revalidatie van die blessure, maar het is onzeker of hij dit seizoen nog in actie kan komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.