Van der Gijp schrok van Brobbey: 'Er zit weinig finesse in, zonde'

door Jari Perridon 83

Bron Vandaag Inside

Van der Gijp schrok van Brobbey: 'Er zit weinig finesse in, zonde'

door Jari Perridon 83

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

René van der Gijp zegt geschrokken te zijn van Brian Brobbey. De spits miste in de eerste helft tegen Aston Villa een grote kans. Brobbey ging op het doel van Emiliano Martínez af maar schoot de bal uiteindelijk in het zijnet. Van der Gijp wijt de gemiste kans van Brobbey aan zijn motoriek, zo vertelt hij aan tafel bij Vandaag Inside.

Jorrel Hato gaf in de eerste helft een staakpass waarmee hij Brobbey wegstuurde in de diepte. Brobbey leek ongestoord op het doel van Aston Villa af te kunnen rennen, maar het werd hem nog enigszins moeilijk gemaakt door verdediger Ezri Konsa. Hij gaf Brobbey een klein duwtje waardoor de spits uit balans raakte. Volgens Van der Gijp had Brobbey kunnen voorkomen dat hij werd achterhaald door Konsa.

'Hier schrok ik wel van, moet ik heel eerlijk zeggen', begint Van der Gijp. 'Zijn motoriek, hoe moeilijk hij het heeft. Daar schrok ik echt van. Als je het over de top hebt, dan moet je gewoon in één rechte lijn naar de keeper toe. Hij is aan het zoeken, aan het bewegen, het is heel bonkig wat hij doet. Er zit weinig finesse in. Zonde, man.'

Brobbey belangrijk voor Ajax

Brobbey lijkt de laatste weken juist op dreef. Na de winterstop wist de spits al zeven keer het net te vinden en gaf hij vier assists. Hiermee is hij enorm belangrijk voor de Amsterdammers. Sinds de verandering van systeem heeft Brobbey het iets lastiger in de voorhoede, aangezien hij wat minder wordt bediend. De spits weet echter dat dit het beste lijkt voor Ajax en kan er wel mee leven.

Scoor nu vijftien procent extra korting op sale-artikelen in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.