Van den Berg overtuigd van leider Henderson: 'Hoefde niet eens wat te zeggen'

door Bram Bark 27

Bron VoetbalNieuws

Van den Berg overtuigd van leider Henderson: 'Hoefde niet eens wat te zeggen'

door Bram Bark 27

Bron VoetbalNieuws

Laatst geüpdatet

Sepp van den Berg heeft zich lovend uitgelaten over Jordan Henderson. De twee waren teamgenoten bij Liverpool en voor Van den Berg was Henderson een voorbeeldfiguur, zo laat hij weten in TITELSTRIJD, de podcast van het VoetbalNieuws.

Van den Berg maakte een transfer van PEC Zwolle naar Liverpool en kwam zodoende bij veel grote spelers in de kleedkamer terecht. 'Als je dan jongens als Henderson, Sadio Mané en Mohamed Salah bezig ziet. Dat is abnormaal. Ze sliepen bijna in de gym', looft Van den Berg de arbeidsethiek van zijn ex-teamgenoten. De Ajax-aanwinst in het bijzonder, wordt ook nog uitgelicht. 'Henderson hoefde niet eens wat te zeggen. Als je hem ziet zitten als eerste en jij komt elke ochtend laat aankakken. Dat laat wel een indruk achter. Hij neemt jongens automatisch mee. Ik dacht alleen maar: ik wil ook naar dat niveau en prijzen winnen. Dan moet ik dat misschien ook maar gaan doen.'

Van den Berg was niet alleen onder de indruk van de fitheid en professionaliteit van Henderson, ook zijn voetballende kwaliteiten maakten indruk. 'Aan de bal vind ik hem fantastisch. Hij kan dribbelen, is snel en heeft een vaste trap. Ik hoop hem ook aanvallend mooie dingen te zien doen, maar bij Ajax kan hij momenteel op zes het beste vanuit het teambelang spelen.' Tot slot heeft de verdediger van FSV Mainz O5 nog een opmerking over de favoriete positie van Henderson: 'Ik denk dat acht zijn favoriete positie is.'

Shirtverkoop Henderson

Ajax heeft eerder laten weten dat het shirt van Henderson het snelst verkopende shirt van een speler ooit is. De verkoop van het Bob Marley-shirt verslaat Henderson nog niet. De verkoop van dat shirt ging nog harder. Binnen Ajax had men wel verwacht dat de Henderson-shirts goed verkocht zouden worden, al worden die verwachtingen overtroffen. 'We maken dit echt zelden tot nooit mee', klinkt het vanuit Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.