Van de Kerkhof: 'Dan mag AZ van ons winnen en is Ajax knap vierde'

door Bart Veenstra 123

Bron Omroep Brabant

Van de Kerkhof: 'Dan mag AZ van ons winnen en is Ajax knap vierde'

door Bart Veenstra 123

Bron Omroep Brabant

Laatst geüpdatet

PSV stevent af op een ticket voor de derde voorronde van de Champions League, terwijl Ajax het hooguit moet doen met een ticket voor de play-offs voor de Europa League. Aan de andere kant dreigt ook een Conference League-ticket voor Ajax en dat tot genoegen van voormalig PSV-speler René van de Kerkhof.

Dat PSV tweede wordt, wil niet zeggen dat het seizoen geslaagd is bij de Eindhovenaren, zo stelt René van de Kerkhof tegenover Omroep Brabant. 'Want daarvoor moet je hier kampioen worden. Dat is bij Ajax ook zo', zegt de voormalig rechtsbuiten, die ziet dat Ajax een uiterst moeizaam seizoen draait. 'Helemaal niks in Amsterdam. Als PSV en AZ blijven winnen, dan regel ik wel met FC Twente dat zij van Ajax winnen. Dan mag AZ van ons winnen en is Ajax knap vierde', lacht René van de Kerkhof.

'Gun Ajax de Europa League wel'

Broer Willy denkt er iets anders over. Hij hoopt dat PSV zijn laatste drie wedstrijden gewoon wint. 'Ik gun het Ajax wel dat ze derde worden en de Europa League in mogen. Ajax heeft er mede voor gezorgd dat we veel punten hebben gescoord in Europa en na volgend jaar weer twee vaste plekken in de Champions League hebben. Maar als het scenario van René uitkomt dan hebben ze het in Amsterdam aan zichzelf te danken.'

PSV won dit seizoen twee prijzen - de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal - maar de landstitel gaat wederom aan de Eindhovenaren voorbij. Een redelijk seizoen, zo vindt Willy van de Kerkhof. Broer René is kritischer. 'Jullie weten net zo goed als ik dat hier maar één plaats telt en dat is de eerste. Al het andere is bijzaak. Als PSV geen kampioen wordt dan is het seizoen niet geslaagd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.