Branie: 'Hato komt niet alleen mee, maar hij maakt Ajax ook beter'

door Thijs Zwagerman 91

Branie: 'Hato komt niet alleen mee, maar hij maakt Ajax ook beter'

door Thijs Zwagerman 91

Laatst geüpdatet

In het weekend waarin de Ajax Vrouwen de landstitel veroverden, raakte voor Ajax 1 de tweede plaats (en daarmee de kans op Champions Leagueplaatsing) uit zicht. Ajax - AZ werd 0-0. De supporters hadden er geen goed woord voor over. In een nieuwe aflevering van de podcast Branie duiden presentator Menno Pot, Het Parool-verslaggever Dick Sintenie en Ajax Showtime-redacteur Thijs Zwagerman de wedstrijd. Hoe slecht was die werkelijk?

Hoe speelde Mohammed Kudus, die terug was een blessure? Hoe 'stond' het Ajaxmiddenveld? "Gek genoeg waren er vóór rust meer kansen, maar voetbalde Ajax na rust eigenlijk beter," zegt Sintenie. Dat gold zeker voor Dusan Tadić, die door velen wordt afgeschreven. "Ten onrechte, want zijn cijfers zijn nog altijd uitstekend," zegt Sintenie. "Stel dat Ajax hem laat vertrekken, dan zou ik het wel weten, als ik PSV of Feyenoord was: ik zou hem meteen proberen te halen."

De man van het uur is de jonge Jorrel Hato, die na rust op zijn favoriete positie (links in het verdedigingshart) mocht spelen en dat voortreffelijk deed. "Hij maakt Ajax echt beter," zegt Thijs Zwagerman. "Je ziet vaak jonge spelers die goed meekomen in een draaiend elftal. Hato is in een dolend elftal beland en blinkt daar uit. Dat is heel knap."

Branie sorteert alvast voor op het volgende seizoen, waarin Ajax in de 'kleinere theaters' van Europa zal moeten optreden. Welke voor- en nadelen heeft dat? En hoe moet het elftal er dan uit gaan zien? De voorbereiding op het nieuwe seizoen is eigenlijk al begonnen - en Branie kijkt in het restant van het seizoen belangstellend mee.

Vanaf nu krijgen luisteraars van Branie 10 euro korting op Voetbaltrips.com! Wil jij een mooie voetbalreis maken? Klik dan hier en gebruik de speciale kortingscode ajaxshowtime, zodat je een gave trip kunt maken met 10 euro korting per persoon!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.