Van Basten verdedigt Tadić: 'Er wordt een probleem van gemaakt door de pers'

door Gino Haverkamp 25

Van Basten verdedigt Tadić: 'Er wordt een probleem van gemaakt door de pers'

door Gino Haverkamp 25

Laatst geüpdatet

Marco van Basten vindt de discussie rondom het fanatiek coachen van Dušan Tadić tegen FC Volendam (2-4 zege) maar overdreven. Volgens de oud-bondscoach van Nederland is er sprake van een storm in een glas water en doet de Serviër niets verkeerd.

Toen Tadić gewisseld werd in de tweede helft tegen FC Volendam, was hij hevig coachend te zien voor de dug-out van Ajax. Dit leverde de nodige kritiek op op zowel de speler als op trainer Alfred Schreuder, die zijn autoriteit zou moeten bewaken. Dat ligt er volgens Van Basten ook maar net aan naar hoe er naar de beelden gekeken wordt. 'Je bent kwetsbaar, want op de manier zoals ze het willen uitleggen wordt je als trainer niet serieus genomen', verklaart hij in het Ziggo Sport-programma Rondo.

Youri Mulder sluit zich bij zijn tafelgenoot aan. Schreuder kan op zo'n moment weinig doen, zo meent hij. 'Hij heeft het natuurlijk wel gezien. Als je erheen loopt en zegt dat hij moet gaan zitten, dan heb je misschien problemen met hem en wordt de beeldvorming weer totaal anders', legt de oud-prof uit. 'Dan gaan ze zeggen dat het belachelijk is, want er is eindelijk een speler die betrokken is. Dan krijg je dat weer. Het is best lastig voor een coach om op het moment het goede te doen.'

Van Basten: 'Denk niet dat het een probleem is'

De hele discussie rondom de coachende Tadić is vooral een storm in een gras water, zo besluit Van Basten. Het is maar net wat men wil zien, vindt hij. 'Ik denk niet dat het een probleem is. Er kan alleen een probleem van gemaakt worden, met name door de buitenwereld, door de pers.'

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.