Van Basten kijkt niet langer met plezier naar Ajax: 'Kwaliteit van spelers niet goed'

door Youri van Straaten 258

Bron Ziggo Sport

Van Basten kijkt niet langer met plezier naar Ajax: 'Kwaliteit van spelers niet goed'

door Youri van Straaten 258

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Marco van Basten kan er niet meer van genieten om naar Ajax te kijken, zo heeft hij laten blijken bij Rondo. 'Ik heb de tweede helft van Fortuna Sittard - Ajax, red.) niet gekeken. Ik heb Max Verstappen aangezet', aldus de oud-speler van de club.

'De kwaliteit van de spelers is gewoon niet goed, dan wordt het heel lastig. Er moet meer kwaliteit op het veld komen en hij (Sven Mislintat, red.) is daar niet toe in staat gebleken met al die aankopen die hij heeft gedaan. Dan zeggen ze ook nog dat ze jeugdspelers hebben. Rensch is gewoon niveau Cambuur. Hato is een goede, maar Taylor is geen niveau Ajax. Sutalo is een goede speler en is comfortabel in wat hij doet', zegt Van Basten wel.

Ronald de Boer en Van Basten snappen niet dat Ajax een bedrag van veertien miljoen betaalt voor een speler als Carlos Forbs. 'Er zitten zeker drie grote talenten in de jeugd die eraan komen. Je neemt een gok met Forbs', meent eerstgenoemde. 'Je moet ook de jeugd een kans geven. Ik had liever zes toppers gezien aangevuld met jeugd', zegt De Boer. Khalid Boulahrouz sluit zich daarbij aan. 'Het is toch raar, je laat Conceição gaan en haalt Forbs. Dat is ook een rechtsbuiten.'

Samenwerking Mislintat en Steijn

De samenwerking tussen Maurice Steijn en Mislintat wordt ook besproken. Ronald Waterreus ziet twee mensen die verantwoordelijk zijn en niet op één lijn zitten en denkt dat Mislintat geen jaren meer bij Ajax werkzaam zal zijn. 'Een technisch directeur die de taal niet spreekt, hij kent ook het DNA van de club niet, dat kan toch niet. Er is geen communicatie tussen Steijn en Mislintat. Ze moeten goed gaan overleggen zoals Marc Overmars en Erik ten Hag deden', voegt Van Basten er het zijne aan toe.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.