Timber ontvangt advies van Stam: 'Kijken naar hoe Ajax denkt terug te slaan'

door Timo Suur 48

Bron Algemeen Dagblad

Timber ontvangt advies van Stam: 'Kijken naar hoe Ajax denkt terug te slaan'

door Timo Suur 48

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Jaap Stam denkt dat Jurriën Timber er verstandig aan doet om nog een jaar bij Ajax te spelen. Dat vertelt de voormalig voetballer in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij is wel van mening dat Timber moet kijken naar wat de plannen zijn van de Amsterdammers na afgelopen seizoen. Afgelopen week werd bekend dat Sven Mislintat, nieuwe directeur voetbalzaken, een belangrijke rol ziet voor reserveaanvoerder van Ajax.

'In een seizoen waarin het team en jijzelf minder draaien, zitten ook veel lessen', begint Stam over het seizoen van Timber. Hij ziet wat de verbeterpunten zijn van de verdediger, maar als speler ben je ook afhankelijk van de mensen om je heen. 'Nog los van dat Timber meer moest duelleren en verbaal meer initiatief moest nemen, ziet hij hoe belangrijk een trainer is en met welke spelers hij en de club hem laten omringen. Dat bepaalt ook hoe goed je bent.'

'Past de speelstijl van de trainer bij je? Geven teamgenoten je aan de bal extra opties en kunnen ze je zonder bal ondersteunen?', vraagt Stam zichzelf hardop af. 'Anders komen zijn voetballende kwaliteiten minder goed uit de verf', beantwoordt de voormalig profvoetballer zijn eigen vraag.

'Bij Ajax heeft hij de garantie van het spelen om de prijzen'

Stam is van mening dat Timber moet toewerken naar consistent niveau, maar is zich er ook van bewust dat de verdediger pas 21 jaar is. 'Hij heeft echt veel potentie, maar moet nu niet een keuze maken voor het geld of de naam. Dat hebben we vaak mis zien gaan.' De analist denkt dat het verstandig is voor Timber om nog een seizoen bij Ajax te spelen, maar ook de plannen van de Amsterdammers moeten hierbij goed zijn volgens de voormalig voetballer. 'Bij Ajax heeft hij de garantie van het spelen om de prijzen. Maar wat ik echt zou meewegen als ik hem was, is hoe en met wie Ajax terug denkt te slaan. En als blijven een optie is voor hem, moet hij zich daar misschien wel van op de hoogte laten houden.'

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.