Spaan ziet enkele spelers van Ajax 'hopelijk' gedijen bij het 5-3-2-systeem

door Bart Veenstra 158

Bron Het Parool

Spaan ziet enkele spelers van Ajax 'hopelijk' gedijen bij het 5-3-2-systeem

door Bart Veenstra 158

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan denkt dat Ajax beter kan omschakelen naar een 5-3-2-systeem. De Amsterdammers hebben spelers die in de ogen van de columnist tekortschieten voor het 4-3-3-systeem, maar mogelijk juist kunnen gedijen bij het systeem dat bij Oranje gehanteerd wordt.

'Louis van Gaal (bondscoach Oranje, red.) was tot de conclusie gekomen dat Blind tekortschoot voor 4-3-3', schrijft Spaan woensdag - daags na de 1-6 nederlaag van Ajax tegen Napoli - in zijn column in Het Parool. 'Onder andere omdat de bondscoach dacht zijn passes niet te kunnen missen, schakelde het Nederlands elftal over naar een systeem met drie centrale verdedigers.'

De oplossing voor Schreuder dient zich aan, zo stelt Spaan: 'Schuif Álvarez een lijn achteruit. Gezien zijn wisselbeleid en de afwezige invloed op het speelplan, hoeven we zoiets revolutionairs niet van de Ajaxcoach te verwachten', sneert Spaan naar Schreuder. 'En ziet Blind volgende week Lozano weer voor zijn neus. Dan kan Napoli doorgaan waar het was gebleven: drukken en afjagen.

'Ajax moet de Champions League vergeten'

'Ajax moet de Champions League vergeten', besluit Spaan. 'De Europa League wacht, ook mooi. Zolang Ajax 4-3-3 blijft spelen, kunnen ze Blind, Berghuis en Tadic beter op de bank zetten. Deze spelers gedijen, hopelijk, bij 5-3-2. Aan Bergwijn en Brobbey heb je meer in de counter. Wanhoop is ook hoop', besluit Spaan toch nog enigszins positief.

In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, besprak Menno Pot woensdag met Parool-journalist Dick Sintenie en Ajax Showtime-journalist Jesse ter Haar het duel van dinsdagavond. Ook zij kwamen tot de conclusie dat het principe van bondscoach Van Gaal bij Ajax gehanteerd zou kunnen worden. Beluister Branie via de player hieronder of via deze link!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.