Spaan: 'Bergkamp moet verantwoording afleggen'

door BvdPloeg 37

Spaan: 'Bergkamp moet verantwoording afleggen'

door BvdPloeg 37

Laatst geüpdatet

Henk Spaan hoopt dat Dennis Bergkamp de verantwoordelijkheid neemt nu Peter Bosz is vertrokken. Volgens de columnist van Het Parool heeft de cultuurbewaker zich te lang verscholen.

'Toen Jonk en Bergkamp hun eerste ontslag­gesprek voerden, hadden ze daarvoor nog een mental coach nodig: Derk de Kloet deed het woord, Dennis en Wim keken zwijgend toe hoe de bijl viel in de nek van Robin Pronk. Er zouden meer capabele trainers volgen. Trustfull, weggewerkt op De Toekomst, werd door Frank de Boer teruggehaald. Dat beviel Spijkerman en Bergkamp niet, dus het doodzwijgen begon', herinnert Spaan zich nog.

'Het leidde tot een breuk in de vriendschap tussen Spijkerman en De Boer. Toen kwam Bosz en die had Krüzen. Daar kwam het duo Spijkerman/Bergkamp niet tussen. Het grote zwijgen viel weer als de nacht, en voor de zoveelste keer bleef Bergkamp buiten schot, veilig achter de rug van Spijkerman. Wanneer gaat hij eens zeggen wat hij vindt? Wie zo veel macht uitoefent, zou best verantwoording van zijn acties mogen afleggen', aldus een kritische columnist.

In de column van donderdag vervolgt Spaan zijn klaagzang over Bergkamp: 'Jaren geleden schreef ik dat de positie van Bergkamp op de bank ridicuul was, zeker toen Frank de Boer uit het technisch hart stapte. Bergkamp was tegelijkertijd de tweede assistent en de baas van de hoofdtrainer. Dat Bosz geen zin meer had in een derde assistent als baas, is begrijpelijk. Hij had aan het begin van het seizoen al geen trek in Spijkerman, maar accepteerde hem toen Bergkamp van de bank verdween. Dennis allang blij: kon ie op zondag ook eens lekker naar de hockeyclub.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.