Silooy verwacht veel veranderingen onder Kroes: 'Waarschijnlijk wordt er een aardige bezem doorheen gehaald'

door Jon van Dam 26

Silooy verwacht veel veranderingen onder Kroes: 'Waarschijnlijk wordt er een aardige bezem doorheen gehaald'

door Jon van Dam 26

Laatst geüpdatet

Sonny Silooy denkt dat er de nodige mutaties zullen plaatsvinden in de organisatie van Ajax, zodra Alex Kroes in maart 2024 aan de slag gaat. De toekomstig algemeen directeur van de Amsterdamse club gaat volgens Silooy 'een aardige bezem' door de Johan Cruijff ArenA halen.

Eveneens in maart 2024 spelen de Ajax Legends een wedstrijd tegen de legendes van Liverpool. In aanloop naar dat duel lopen Silooy en Kroes elkaar regelmatig tegen het lijf, zo zegt Silooy zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Ondanks dat het tweetal niet veel praat over de huidige situatie van Ajax, weet Silooy wel dat Kroes niet kan wachten om te beginnen. 'Hij staat wel te trappelen.'

Ondanks meerdere pogingen en gesprekken is het Ajax nog niet gelukt om Kroes eerder te laten beginnen aan zijn dienstverband bij Ajax. Michael van Praag en Louis van Gaal spraken al met AZ-directeuren Robert Eenhoorn en René Nelissen, maar vooralsnog zonder succes. Silooy geeft aan dat Kroes niet in zijn nopjes is met de situatie. 'Als jij niet je werk kan doen, bij een club waar je graag wil werken, dan gaat het toch wel aan je vreten.'

'Ik denk niet dat hij op dezelfde manier door wil gaan'

Als Kroes eenmaal de taken heeft overgenomen van interim-algemeen directeur Jan van Halst, verwacht Silooy dat er schoon schip gemaakt zal worden in Amsterdam. 'Waarschijnlijk wordt er wel een aardige bezem doorheen gehaald. Ik denk niet dat hij op dezelfde manier door wil gaan, er gaat wel iets gebeuren', zo besluit de voormalig speler van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.