RvC Ajax moet zich uiteindelijk buigen over Spertsyan: 'Eringa zal niet snel toestemming geven'

door NielsOpdam 242

Bron NPO Radio 1

RvC Ajax moet zich uiteindelijk buigen over Spertsyan: 'Eringa zal niet snel toestemming geven'

door NielsOpdam 242

Bron NPO Radio 1

Laatst geüpdatet

Chris Woerts vindt dat er met twee maten wordt gemeten in de ophef rondom de mogelijke transfer van Eduard Spertsyan naar Ajax, zo vertelt de sportmarketeer in Geld of je leven op NPO Radio 1. Onder meer Evgeniy Levchenko is kritisch op de keuze van Ajax om te onderhandelen met het Russische FK Krasnodar.

Woerts vertelt dat PSV vorig jaar vijf miljoen euro betaalde voor Guus Til, die destijds bij Spartak Moskou speelde. 'Het is een beetje meten met twee maten. Omdat het Ajax is, wordt er ophef over gemaakt', vertelt de sportmarketeer. Sanctie-expert Heleen over de Linden vertelt in hetzelfde radioprogramma dat FK Krasnodar niet op de sanctielijst staat. 'De directeur – weliswaar olicharch – ook niet, dus dan zou het juridisch moeten kunnen.'

Spartak Moskou stond vorig jaar, net als FK Krasnodar nu, niet op de sanctielijst. 'Ik kan me niet herinneren dat dat headlines heeft gehaald in de krant, even los van het morele aspect', vervolgt Woerts zijn verhaal. Volgens de sportmarkteer moet de Raad van Commissarissen van Ajax zich er uiteindelijk over buigen. 'Gezien de ophef zullen ze zich wel achter de oren krabben, maar als het juridisch klopt en de technische staf hem per se wil hebben, dan wordt het natuurlijk lastig om "nee" te zeggen tegen een technische staf. Maar Pier Eringa (voorzitter RvC, red.) kennende zal hij, met zijn collega's in de RvC, niet snel toestemming geven', besluit Woerts.

'Uitgemaakte zaak dat hun directeur Sergei Galitskiy banden heeft met Poetin'

Dat FK Krasnodar niet op de sanctielijst staat, betekent volgens Over de Linden niet dat de club geen banden heeft met president Vladimir Poetin. 'Als je in Rusland groot bent, en dat is een voetbalclub, dan krijg je last. Dan moet je aandeelhouders erbij gaan betrekken die uit de entourage van Poetin komen. Het is een uitgemaakte zaak dat hun directeur Sergei Galitskiy banden heeft met Poetin', vertelt de sanctie-expert op NPO Radio 1.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.