Napoli-watcher Nicita schrok van Ajax: 'Ik had ze minder arrogant verwacht'

door Cristian de Jong 55

Bron VoetbalPrimeur

Napoli-watcher Nicita schrok van Ajax: 'Ik had ze minder arrogant verwacht'

door Cristian de Jong 55

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

In Italië is men geschrokken van Ajax na de 1-6 nederlaag tegen Napoli in de Champions League vorige week. Zo weet Maurizio Nicita, Napoli-watcher voor La Gazzetta dello Sport te vertellen tegenover VoetbalPrimeur. Aankomende woensdag speelt Ajax opnieuw tegen Napoli. Om 18.45 uur wordt er in het Stadio Diego Armando Maradona afgetrapt.

'Ik had een minder arrogant Ajax verwacht', begint Nicita. 'Je zag duidelijk dat Ajax Napoli niet goed bestudeerd had. Daardoor lukte het de ploeg tijdens de wedstrijd niet om omzettingen te doen, om op die manier fouten te voorkomen.' Nicita was allesbehalve positief over Ajax. Zo zag hij geen enkel lichtpuntje aan de kant van de Amsterdammers. 'Iedereen speelde slecht', vertelt de journalist.

Nicita is van mening dat Napoli net per se zo goed was tegen Ajax. 'Napoli speelde ook tegen Liverpool (4-1, red.) en Rangers FC (0-3, red.) ontzettend goed. Ajax speelde Napoli in de kaart en was zelf, nogmaals, ontzettend slecht.' Ook is er volgens Nicita geen sprake van een incident. 'In technisch opzicht ontlopen beide ploegen elkaar niet veel, maar je mag nooit met vijf doelpunten verschil verliezen.'

Andere strategie 

Ajax zal in Napels met een andere strategie moeten komen wil het kans maken op de overwinning. 'Ze zullen compact moeten staan als ze aanspraak willen maken op een resultaat', vervolgt Nicita. Ook ziet Nicita veel verschil in kwaliteit tussen het elftal van Erik ten hag dat Juventus uitschakelde in het seizoen 2018/19 en het elftal van nu. 'Het team van Ten Hag was vele malen sterker: individueel, als team en als organisatie.'

Alfred Schreuder kreeg na de wedstrijd veel kritiek over zich heen. De oefenmeester wisselde pas voor het eerst in 72e minuut. Toen stond Ajax al 1-4 achter. Nicita begreep de keuzes van Schreuder tijdens de wedstrijd niet. 'Naar mijn mening begrijpt Schreuder niet hoe ernstig de nederlaag van vorige week dinsdag was voor Ajax', aldus Nicita.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.