Ajax krijgt ook Fernando Álvarez op proef van Club Pachuca

door Cristian de Jong 57

Bron Club Pachuca

Ajax krijgt ook Fernando Álvarez op proef van Club Pachuca

door Cristian de Jong 57

Bron Club Pachuca

Laatst geüpdatet

Ajax haalt opnieuw een talent uit Mexico. De negentienjarige Fernando Álvarez zal op proef overkomen van partnerclub CF Pachuca, dat meldt de Mexicaanse club via hun officiële kanalen.

Pachuca maakte in de nacht van maandag op dinsdag bekend dat de verdediger op proef naar Amsterdam zal komen. Hierbij stapt hij in de voetsporen van zijn teamgenoot Julio Pérez, die al eerder voor een proefperiode naar Amsterdam mocht komen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Álvarez in eerste instantie aansluiten bij Jong Ajax. De talentvolle verdediger speelde zelf nog geen wedstrijd voor het eerste van Pachuca. De club staat in Mexico bekend om de sterke jeugdopleiding. Momenteel bestaat zeventig procent van het eerste elftal van Pachuca uit jongens die zijn voortgekomen uit de eigen opleiding.

De Amsterdammers werken sinds augustus samen met Pachuca. Ajax helpt de trainers en stafleden in Mexico met scholing. In ruil daarvoor kunnen talentvolle spelers de overstap maken naar Amsterdam. Ook zullen er oefenwedstrijden tussen de twee ploegen worden georganiseerd.

In de voetsporen van Julio Pérez

Álvarez, die zowel een Mexicaans als Colombiaans paspoort heeft, is niet de eerste die de oversteek maakt op proef van Pachuca naar Amsterdam. Pérez was hem al voor. De twintigjarige verdediger mocht al eerder voor drie weken op proef komen in Amsterdam. Pérez liep de gehele jeugdopleiding door van Pachuca, maar maakt misschien in de toekomst wel de overstap naar Ajax.

Weet Ajax tegen Napoli de volledige buit mee naar Amsterdam te nemen? Zet in en verdien 5,25 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.