Ajax krijgt Mexicaan Julio Pérez van Club Pachuca drie weken op proef

door Bart Veenstra 6

Bron Club Pachuca

Ajax krijgt Mexicaan Julio Pérez van Club Pachuca drie weken op proef

door Bart Veenstra 6

Bron Club Pachuca

Laatst geüpdatet

Ajax krijgt de Mexicaan Julio Pérez de komende drie weken op proef. De verdediger speelt nu nog bij Club Pachuca. Met die Mexicaanse club heeft Ajax sinds kort een samenwerkingsverband.

Bij welk elftal Pérez gaat meetrainen, is nog niet duidelijk. Pérez is een twintigjarige centrale verdediger, die zowel links als rechts in het centrum uit de voeten kan komen. De Mexicaan doorliep de hele jeugdopleiding van Club Pachuca, maar maakt in de toekomst misschien wel een transfer naar Ajax.

Samenwerkingsverband met Club Pachuca

Ajax heeft sinds begin augustus een samenwerkingsverband met Club Pachuca. De club staat in Mexico bekend om zijn jeugdopleiding. 'De doelstelling van de samenwerking is om kennis uit te wisselen met Pachuca over het opleiden van talent', schreef men destijds.

De samenwerking krijgt dusdanig vorm dat Ajax vooral veel zal helpen met de scholing van de coaches en staf van de Mexicanen, waarbij het goed mogelijk is dat grote talenten uit de jeugdopleiding van Pachuca de overstap maken naar Ajax. Daarnaast zullen er ook oefenwedstrijden tussen de twee clubs worden georganiseerd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.