Haller heeft tijdschema: 'Als ik niet geopereerd hoef te worden, kan het zeer snel gaan'

door GijsHoogstra 3

Bron UEFA

Haller heeft tijdschema: 'Als ik niet geopereerd hoef te worden, kan het zeer snel gaan'

door GijsHoogstra 3

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller heeft er vertrouwen in spoedig weer op het veld te staan. Dat laat de spits, die in de afgelopen zomer een transfer van Ajax naar Borussia Dortmund maakte, weten in gesprek met de UEFA. Bij Haller werd in de afgelopen zomer een kwaadaardige tumor in zijn teelbal ontdekt.

Eerder liet Haller al weten dat het goed met hem gaat en nu geeft hij opnieuw een positieve update. 'Ik mag me gelukkig prijzen dat ik me goed voel. Ik ben fysiek in staat te werken. Ik voel me zowel mentaal als fysiek goed. Dat helpt natuurlijk om te vechten tegen deze ziekte', aldus Haller tegenover de kanalen van de Europese voetbalbond.

Haller is sinds juli bezig met zijn ziekte, maar inmiddels durft hij ook verder vooruit te kijken en denkt hij ook al aan zijn rentree. 'Ik heb een tijdschema in mijn hoofd', zegt de Ivoriaans international. 'Als ik het geluk heb niet geopereerd te hoeven worden, dan kan het zeer snel gaan.'

Haller moet hopen op goed nieuws

Voor nu moet Haller nog wel even geduld hebben, maar hij heeft er vertrouwen in dat hij binnen afzienbare tijd weer op het voetbalveld staat. 'Drie weken na de laatste fase van mijn behandeling zullen er onderzoeken worden gedaan om te zien wat de status is van de uitzaaiingen en of er een operatie noodzakelijk is. Als dat niet het geval is, ik wil graag hopen dat ik na die drie weken in goede conditie ben.'

Haller speelde voor zijn transfer naar Borussia Dortmund anderhalf jaar voor Ajax. In die periode werd hij twee keer kampioen met Ajax en wist hij in zijn eerste en enige volledige seizoen bij Ajax liefst elf doelpunten te maken in de Champions League.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.