Mossou spreekt zorgen uit over ambitieus Ajax: 'Structureel aanhaken wordt steeds moeilijker'

door Timo Suur 61

Bron Algemeen Dagblad

Mossou spreekt zorgen uit over ambitieus Ajax: 'Structureel aanhaken wordt steeds moeilijker'

door Timo Suur 61

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou vindt dat Ajax over twee wedstrijden terecht is uitgeschakeld in de Europa League, zo zegt hij in de AD Voetbalpodcast. Daarnaast vraagt hij zich af of het nog mogelijk is voor Ajax om structureel aan te haken bij de Europese top. Dit is de ambitie die Ajax al langer uitspreekt, maar het lijkt steeds verder weg voor de Amsterdammers.

Aan het begin van de wedstrijd had Mossou het gevoel dat Ajax door zou gaan in de Europa League, maar de handsbal gooide roet in het eten. 'Ze begonnen best goed tot aan die penalty.' De journalist is wel van mening dat dit soort strafschoppen voor veel irritatie zorgen, want spelers kunnen niks doen als de bal van één meter hard op de arm wordt gekopt. 'De regel voor handsballen blijft een bron van frustratie', zo vertelt Mossou over het penaltymoment.

Over twee wedstrijden is Ajax wel terecht uitgeschakeld, zo vindt de journalist. 'Ze zijn één helft echt de betere geweest en daarin kwamen ze 2-0 achter. In de tweede helft hadden ze weinig meer in te brengen. Na de 3-1 was het klaar voor Ajax.' De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd tegen Union Berlin, maar een penalty en een blunder van Gerónimo Rulli maakte het voor Ajax heel lastig. Mohammed Kudus bracht de spanning voor heel even terug in Berlijn, maar een paar minuten later maakte oud-Ajacied Danilho Doekhi een einde aan deze spanning met de 3-1 uit een hoekschop.

Structureel aanhaken bij de Europese top

Ajax heeft al langer de ambitie om structureel aan te haken bij de Europese top, maar Mossou denkt dat dit alleen maar lastiger gaat worden om het te bewerkstelligen. Sinds 2019 is Ajax verder achterop geraakt bij de Europese top, terwijl ze er alles aan hebben gedaan. 'Ze hebben bijvoorbeeld alle salariskosten opgehoogd, maar het wordt steeds moeilijker om structureel aan te haken bij de topclubs. De financiële afstand naar de Europese top wordt alleen maar groter.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.