Mossou over situatie Blind: 'Ajax is net een politieke partij'

door Gino Haverkamp 91

Mossou over situatie Blind: 'Ajax is net een politieke partij'

door Gino Haverkamp 91

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou is benieuwd hoe de onrust bij Ajax zich in de loop van de tweede seizoenshelft verder ontwikkelt. Getuige het nieuws rondom Daley Blind, die transfervrij zou mogen vertrekken, belooft het niet veel goeds. Blind stelt namelijk dat het één en ander niet klopt aan het nieuws.

'Blind reageert zich af op het politieke spel dat gespeeld wordt bij Ajax', zegt Mossou in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. 'Hij voelt dat er een spelletje wordt gespeeld en dat frustreert hem.' Mossou kan zich daar wel iets bij voorstellen. Het is in zijn ogen niet iets nieuws, want 'spelletjes' worden er wel vaker gespeeld in de voetbalwereld. 'Af en toe wordt er in het belang van de één of de ander dingen gelekt en daar zijn we als krant in zekere zin ook onderdeel van. Daarbij maken we onze eigen afwegingen, dus je hoeft er niet verbaasd over te zijn.'

Dat een speler als Blind alsnog niet blij is met de berichtgeving, snapt de verslaggever wel. 'Je voelt je een beetje genaaid als je op deze manier in de hoek wordt geduwd.' Het laat volgens Mossou vooral zien dat het onrustig is binnen Ajax, dat een matig einde van de eerste seizoenshelft kende en de Eredivisie-koppositie in extremis heeft moeten afstaan aan Feyenoord. 'Er is een machtsstrijd aan de gang in de top van de club. Er staan mensen onder druk, mensen proberen posities te beschermen én mensen proberen positie te kiezen. Wat dat betreft is het in de Ten Hag-tijd bij Ajax rustig geweest, maar dit gaat weer ouderwets op de Ajax-manier', vertelt Mossou, die wel benadrukt dat het in het verleden vaker onrustig is geweest in de Johan Cruijff ArenA.

Komt Ajax uit deze malaise?

'Mensen zeggen wel eens dat Ajax een politieke partij is en dat blijkt nu onmiskenbaar wel', vervolgt Mossou, die benieuwd is hoe de vlag erbij hangt over een paar maanden. 'Ik moet het nog maar zien. Als PSV of Feyenoord erin slaagt om kampioen te worden, dan gaat er heel veel gebeuren bij Ajax als het om onrust gaat. Dan komt de Champions League onder druk te staan en dat gaat hele grote gevolgen hebben.'

Denk je dat Kroatië wint van Marokko. Zet in en krijg 2,25 keer je inzet terug.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.