Mossou over Mislintat: 'Ik mis hem nu al een beetje'

door Bram Bark 115

Bron Algemeen Dagblad

Mossou over Mislintat: 'Ik mis hem nu al een beetje'

door Bram Bark 115

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou mist Sven Mislintat nu al een beetje, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad. De transfermarkt is vrijdagavond gesloten en dus zal de technisch manager van Ajax minder nadrukkelijk in de media aanwezig zijn. De columnist haalt verder aan dat Ajax tijdens de transfermarkt spelers haalden die niet voor de hand liggend waren.

'Een gevoel van leegte en saaiheid vooral. Dat gemis zit hem overduidelijk in Sven Mislintat, de absolute koning van deze transferperiode: het vrolijk-Duitse fenomeen dat zoveel kleur gaf aan onze voetbalzomer. Ik mis hem nu al een beetje', schrijft Mossou. 'Maandenlang was de blonde technisch directeur van Ajax overal waar je keek. Dan weer op een vliegveld met een grote gezellige rugzak. Druk bellend in Zagreb, Antwerpen of Rome.

Mossou ziet dat Ajax voor een andere strategie heeft gekozen dan men had verwacht. 'Zo’n beetje alle spelers of trainers die je bij Ajax zou verwachten – Peter Bosz, Noa Lang, Donny van de Beek, Sergiño Dest, Joël Veltman – haalde hij niet. Zo’n beetje iedereen die je juist níét verwachtte (al was het maar omdat ze hiervoor bij Sparta, St. Pauli of FC Metz rondliepen), kocht hij weer wel.'

Experiment bij Ajax

Ajax haalde deze zomer maar liefst twaalf nieuwe spelers. De Amsterdammers spendeerden ruim honderd miljoen euro. Daar tegenover staat wel dat Ajax ruim 150 miljoen euro ontving voor uitgaande transfers. Mossou is benieuwd of het beleid succesvol zal blijken te zijn. 'Het antwoord weet niemand, maar dat is het fascinerende nou juist. Ajax is een soort levend experiment geworden. Mislintat is intelligent genoeg om het te weten: ofwel dit experiment slaagt glorieus, of het mislukt volkomen.'

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.