Mossou: 'Bij Ajax is het voetbal almaar verder achterop geraakt'

door Timo Suur 84

Bron Algemeen Dagblad

Mossou: 'Bij Ajax is het voetbal almaar verder achterop geraakt'

door Timo Suur 84

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou vindt het opmerkelijk dat Ajax nog steeds geen technisch directeur heeft, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. Echter lanceerden de Amsterdammers deze week wel weer een nieuwe kledinglijn.

'Vrijwel exact op het moment dat de campagne vrijdag de lucht in ging, landde het nieuws dat Ajax wéér op zoek moet naar een nieuwe technisch directeur', zo begint de columnist. Julian Ward wees uiteindelijk de aanbieding af om de nieuwe directeur voetbalzaken te worden van Ajax na wekenlange gesprekken. 'De zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars duurt nu al veertien maanden, als gevolg van getalm, warrig leiderschap en politieke intrige', zo concludeert Mossou.

De columnist snapt dat een nieuwe kledinglijn geen invloed heeft op het spel, maar hij stelt zichzelf wel de vraag of het voetbal nog wel de topprioriteit is binnen de organisatie. 'Waar Ajax altijd al een soort politieke partij was, is het voetbal almaar verder achterop geraakt, sterker: de hele voetbaltechnische 'lijn' is een soepzooitje - en het duurt maar voort.' De Amsterdammers zullen snel actie moeten ondernemen. 'Als Ajax een diepe, meerjarige crisis echt wil voorkomen, zal het als de bliksem weer een voetbalclub moeten worden.'

Ajax schakelt door na het afzeggen van Ward

Ajax heeft snel doorgeschakeld na het afzeggen van Ward, De Amsterdammers zijn in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur uitgekomen bij de Duitser Sven Mislintat. Volgens de Duitse tak van Sky Sport bevinden de gesprekken zich in de afrondende fase. Het lijkt erop dat hij binnen korte tijd aan de slag gaat bij Ajax.

Verwacht jij dat Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles met 0-3 weet te winnen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.