Molenaar begrijpt reserverol Blind niet: 'Hij hoort bij Ajax te spelen'

door Cristian de Jong 100

Bron ESPN

Molenaar begrijpt reserverol Blind niet: 'Hij hoort bij Ajax te spelen'

door Cristian de Jong 100

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Keje Molenaar is van mening dat Daley Blind iedere week in de basis moet staan bij Ajax. De verdediger moet het de afgelopen periode doen met een reserverol in Amsterdam. Daarnaast zitten de Amsterdammers momenteel ook niet in een goede fase.

Molenaar ziet dat Blind naast zijn kwaliteiten ook zwakheden heeft. 'We weten allemaal dat hij verdedigend niet honderd procent is', vertelt de oud-voetballer bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Toch vindt Molenaar dat Blind, vanwege zijn voetballende kwaliteiten, altijd in de basis moet staan. 'Daley moet altijd spelen, daar begint het voetbal bij Ajax.'

'Hij hoort bij Ajax te spelen'

Vervolgens vertelt Molenaar dat Ajax om de speler heen moet bouwen. 'Je moet daar omheen een paar jongens hebben die het verdedigende tekort schieten van Blind kunnen compenseren.' Molenaar ziet hoe sterk Blind aan de linkerkant is. 'Hij hoort bij Ajax te spelen. Ik vind het niet kunnen dat hij niet speelt. Om Daley heen moeten een paar knoerten staan', vervolgt Molenaar.

Afgelopen vier wedstrijden begon Blind vanaf de bank. Molenaar is van mening dat Ajax verdedigers moet aantrekken die te allen tijde achter blijven. 'Vitesse kon afgelopen week twee keer het hele veld oversteken zonder iemand tegen te komen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.