Maduro pleit voor basisplaats Tadić: 'Anders luistert Schreuder naar de kritiek'

door Thijs Zwagerman 40

Maduro pleit voor basisplaats Tadić: 'Anders luistert Schreuder naar de kritiek'

door Thijs Zwagerman 40

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro is van mening dat Ajax-trainer Alfred Schreuder zijn elftal niet op de schop hoeft te gooien voor het aanstaande competitieduel met FC Volendam. Na de midweekse blamage tegen Napoli ligt het voor de hand dat Schreuder wijzigingen gaat doorvoeren, maar Maduro raadt hem aan dit juist niet te doen.

‘Ik geloof op dit moment niet in teveel rouleren. Je moet het beste team opstellen. Ajax kan leren van PSV. Die kregen vorige week een tik van SC Cambuur, maar waren messcherp tegen FC Zürich’, stelt Maduro bij Voetbalpraat. PSV won donderdagavond in de Europa League met 1-5 op bezoek bij FC Zürich.

Een Ajacied die veelal het mikpunt van kritiek is, is aanvoerder Dusan Tadić. Maduro stelt dat Tadić zeker een speler is die zijn basisplaats zou moeten behouden. ‘Als Schreuder hem nu slachtoffert, dan laat hij zien dat hij luistert naar de kritiek. Tadić is een voorbeeld en pas als de tussenstand gunstig is, zou ik naar Napoli-uit kijken’, verwijst Maduro naar Ajax’ eerstvolgende Champions League-wedstrijd, waarin Tadić geschorst is. ‘In de tweede helft (tegen FC Volendam, red.) zou ik bij een ruime voorsprong Berghuis rechtsvoor opstellen en Kudus of Klaassen op de nummer 10-positie.’

'Ik zou tegen FC Volendam met Brobbey beginnen'

Tot slot opteert Maduro voor een terugkeer in het basiselftal van Brian Brobbey. Hoewel Maduro dus niet teveel wijzigingen zou doorvoeren, vindt hij wel dat Brobbey bij Ajax hoort te spelen. ‘Hij had dinsdag ook veel eerder de kans had moeten krijgen. Hij kan een bal vasthouden, hij weet raad met voorzetten vanaf de zijkant en kan sprinten met de ruimte voor zich. Ik zou tegen FC Volendam met Brobbey beginnen, omdat hij goed is in de zestien, maar ook diepgang heeft’, aldus de analist.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.