Maduro: 'Ik denk dat bij Ajax heel veel mensen met een gespannen blik naar De Klassieker kijken'

door Cristian de Jong 37

Bron Voetbal International

Maduro: 'Ik denk dat bij Ajax heel veel mensen met een gespannen blik naar De Klassieker kijken'

door Cristian de Jong 37

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro is van mening dat Feyenoord en Ajax momenteel gelijkwaardig zijn. Aankomende zondag staat De Klassieker op het programma in De Kuip, een beladen wedstrijd. Maduro denkt wel dat de druk hoger is bij Ajax dan bij Feyenoord.

'Als Ajax verliest, dan breekt de hel los. Verliest Feyenoord, dan zal het wat rustiger zijn', zegt de analist in een interview met Voetbal International. 'Ik denk dat bij Ajax heel veel mensen met een gespannen blik naar De Klassieker kijken. Dat er gewonnen móét worden.'

Siem de Jong spreekt daarentegen wel uit dat Ajax alsnog de favoriet is in De Kuip. De huidig speler van De Graafschap weet dat de Amsterdamse hoofdmacht zoekende is, maar nog altijd over veel kwaliteiten beschikt. 'Op basis daarvan vind ik Ajax de favoriet', zegt De Jong, die in het verleden veel gewonnen heeft in De Kuip. 'Ik heb er zelf ook mooie herinneringen aan, ik heb daar niet vaak verloren. Het zijn altijd speciale, beladen en mooie wedstrijden, waar de vorm niet altijd de doorslag geeft', aldus de oud-Ajacied.

Maduro over doelstellingen Ajax

Maduro gaat vervolgens in op de gestelde doelen van Ajax. 'Het was enorm belangrijk om de doelstellingen duidelijk te maken. Intern zal dat gebeurd zijn, maar ook extern moest dat gebeuren. Dat hoefde de trainer niet te doen', weet de huidig assistent-trainer van Almere City. Volgens Maduro heeft Ajax de lat hoog gelegd, waardoor de druk er nu volledig opstaat. 'Als aan het begin was uitgesproken dat overwinteren in de Europa League ook oké zou zijn in het eerste jaar met een nieuwe trainer, dan was het nu een stuk rustiger geweest.'

Weet Ajax weer eens een zege te boeken door Feyenoord te verslaan in De Kuip? Zet in en verdien 2,60 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.