Maduro had Van der Gaag graag als hoofdtrainer van Ajax gezien

door Thijs Zwagerman 56

Bron ESPN

Maduro had Van der Gaag graag als hoofdtrainer van Ajax gezien

door Thijs Zwagerman 56

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro vindt het zonde dat Mitchell van der Gaag met Erik ten Hag meegaat naar Manchester United. Volgens Maduro was Van der Gaag een goede kandidaat geweest om Ten Hag bij Ajax als hoofdtrainer op te volgen.

Bij Voetbalpraat stelt Maduro dat Van der Gaag er binnen de voetballerij goed opstaat. ‘Ik hoorde altijd hele goede verhalen over hem. Hij gaat mee met Ten Hag en dat zegt natuurlijk ook heel veel. Ten Hag wil hem er graag bij hebben.’

Toch had Maduro liever gezien dat Van der Gaag een ander carrièrepad in zou slaan dan dat van assistent-trainer bij Manchester United. ‘Ik had hem geen onlogische optie gevonden om hoofdtrainer van Ajax te worden. Het is een hele goede trainer en hij zit nu al bij Ajax. Eventueel hadden Heitinga en Van der Gaag het zelfs samen kunnen doen’, oppert Maduro, die dus ook Jong Ajax-trainer John Heitinga als optie ziet om de technische staf van Ajax te versterken na het aanstaande vertrek van Ten Hag.

'Schreuder plausibele optie'

Toch lijkt Ajax voor een andere oplossing te kiezen en heeft Club Brugge-trainer Alfred Schreuder op dit moment de beste papieren in handen om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Marciano Vink, eveneens te gast bij Voetbalpraat, begrijpt dat wel. ‘Alfred Schreuder vind ik een plausibele optie. Van alle beschikbare Nederlandse trainers is hij eigenlijk de beste optie’, stelt Vink, die in ogenschouw neemt dat Peter Bosz (Olympique Lyon) en Arne Slot (Feyenoord) voor Ajax lastig haalbaar zouden zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.