Kwakman zag onmachtig Ajax: 'Hadden nog wel een paar uur kunnen doorvoetballen'

door Jon van Dam 34

Bron AS

Kwakman zag onmachtig Ajax: 'Hadden nog wel een paar uur kunnen doorvoetballen'

door Jon van Dam 34

Bron AS

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman zag tijdens de Klassieker een onmachtig Ajax te werk gaan. De Volendammer had nog stille hoop dat het een beetje spannend zou worden, maar Feyenoord maakte al snel aan alle onzekerheid een eind. Bij Voetbalpraat op ESPN gaat Kwakman in op de ontmoeting.

'Het was verschrikkelijk. Tegen beter weten in denk je dat het misschien nog een wedstrijd wordt. Na veertien seconden kreeg Timber al de eerste kans. Kijk, je wist ook wel dat het (een comeback van Ajax, red.) niet ging gebeuren. Feyenoord is daar gewoon veel te goed voor. Slot had van tevoren alles uitgedokterd wat Ajax eventueel had kunnen doen. Dus ze waren heel goed voorbereid. Ajax was onmachtig en die hadden nog wel een paar uur kunnen doorvoetballen.'

'Kwaliteitsverschil tussen Ajax en Feyenoord is te groot'

Presentator Wouter Bouwman is van mening dat er een wezenlijk verschil was tussen de interviews van Maurice Steijn en Arne Slot, voorafgaand aan de wedstrijd. Kwakman kan dit beamen. 'Slot wilde niks aan het toeval overlaten. Mocht het onverhoopt nog fout zijn gegaan, dan kon hij zichzelf en zijn staf niks verwijten. Ik denk dat ze bij Ajax wel een plan hadden, ze begonnen ook anders. Alleen daar zit het er op dit moment gewoon niet in. Het geloof is er niet. Daarbij is het kwaliteitsverschil ook te groot. Het gaat never nooit gebeuren dat Feyenoord door dit Ajax verrast wordt', aldus de oud-speler van onder meer FC Groningen en FC Volendam.

Kwakman benoemt ook de omzetting die Arne Slot deed voordat het restant van de Klassieker begon. Hij wisselde Yankuba Minteh voor Ramiz Zerrouki. 'Hij is heel goed in het oppikken van die tweede ballen. Ajax ging opportunistischer spelen, dan winnen Brobbey en Akpom niet veel kopduels en vallen die ballen ergens. Je zag dat Feyenoord er goed op anticipeerde met Wieffer en Zerrouki. Je zag al snel dat dit hem ook niet ging worden voor Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.