Derksen: 'Welke trainer wil met deze selectie voor lul staan?'

door Jon van Dam 178

Derksen: 'Welke trainer wil met deze selectie voor lul staan?'

door Jon van Dam 178

Laatst geüpdatet

Johan Derksen is geschrokken van het niveau dat Ajax vertoonde in de met 0-4 verloren wedstrijd tegen Feyenoord. De analist van Vandaag Inside stelt dat er voor welke trainer dan ook, geen enkele eer te behalen is met de selectie van de Amsterdammers.

'Ze kunnen niet beter hè?', zo begint de Snor. 'Als je vanmiddag zit te kijken en je hoort dat mensen die trainer eruit willen hebben. Dan denk ik: 'Met dit elftal kan je in de Eredivisie ook niet presteren'. Je kunt een nieuwe trainer voor de groep zetten, maar die gaat ook niet presteren. Welke trainer wil met deze selectie voor lul staan?'

Na de Klassieker liet Steven Berghuis weten dat het voor hem lastig is om aan te geven wat hij van Maurice Steijn vindt. Derksen kijkt er van op dat de international van Nederland zijn coach openlijk afvalt. 'Berghuis laat tussen de regels een beetje doorschemeren dat hij niet het volle vertrouwen heeft in Steijn. Maar hij is ook niet iemand die de jongens die wat minder kunnen op sleeptouw neemt of beter maakt.'

Pier Eringa

Vlak voor het restant van de Klassieker maakte Ajax bekend dat Pier Eringa terugtreedt als lid en voorzitter van de Raad van Commissarissen van de club. Derksen heeft geen hoge pet op van de man die op 2 oktober formeel aftreedt. 'Als die Eringa op televisie was namens de Nederlandse Spoorwegen of ziekenhuizen, dan straalde het zelfvertrouwen van de man af. Het neigde naar arrogantie. Dat soort mensen zijn succesvol geweest in sommige branches. Die denken: Ajax, dat is lekker publiciteitsgevoelig. Dat kan ik ook wel', zo laat Derksen weten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.