Kwakman kritisch: 'Soms loopt het even niet, maar dan mag je wel wat meer power brengen'

door Cristian de Jong 30

Bron ESPN

Kwakman kritisch: 'Soms loopt het even niet, maar dan mag je wel wat meer power brengen'

door Cristian de Jong 30

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman ziet dat Steven Bergwijn de laatste tijd hopeloos uit vorm is. De aanvaller komt moeilijk tot scoren en ook tegen Rangers FC was Bergwijn ontzichtbaar. Kwakman maakt zich daarom zorgen om de Oranje-international.

Bij het Nederlands elftal zou Bergwijn meer vrijheid krijgen. Daar is hij namelijk één van de twee spitsen. Kwakman denkt echter dat hij deze vrijheid ook bij Ajax krijgt. 'Bij Ajax krijgt hij ook vrijheid', vertelt Kwakman in het programma Voetbalpraat van ESPN.

Bergwijn begon de wedstrijd aan de rechterkant van de aanval, maar later kwam de Ajacied ook aan de linkerkant niet uit de verf. 'Vrij snel in de eerste helft ging hij al zoeken. Dusan Tadić verhuist nog weleens naar rechts, zodat hij op links uitkomt. Maar daar komt hij er ook niet uit.'

Houding Bergwijn

Kwakman heeft ook kritiek over de houding van Bergwijn. 'Het kan zijn dat je slecht speelt, maar het ziet er meteen zo sip uit. Soms loopt het even niet, maar dan mag je wel wat meer power brengen', vervolgt de voormalig speler van FC Volendam. Wel ziet Kwakman een goed spelende Tadić. 'Je ziet dat hij beter tot zijn recht komt, als hij een snelle man achter zich heeft staan.'

Zo speelden zowel Owen Wijndal als Devyne Rensch uitmuntend achter Tadić. Kwakman ziet dat Tadić beter speelt dan met Daley Blind in zijn rug. 'Het is voor Tadic met een fitte Wijndal in aanvallend opzicht fijn', aldus Kwakman.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.