Sneijder over Conceição: 'Iets vaker laten spelen'

door Cristian de Jong 21

Bron RTL7

Sneijder over Conceição: 'Iets vaker laten spelen'

door Cristian de Jong 21

Bron RTL7

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder is van mening dat Alfred Schreuder meer speelminuten moet geven aan Francisco Conceição. De Portugees scoorde afgelopen dinsdag zijn eerste goal voor Ajax in de Champions League-wedstrijd tegen Rangers FC. Desondanks kan Conceição tot dusver niet rekenen op veel speeltijd.

Conceição scoorde in de 89e minuut na een mooie pass van aanvoerder Dusan Tadić. 'Het is knappe bal van Tadić, op de juiste snelheid, en hij wordt ook fantastisch afgemaakt', vertelt Sneijder bij RTL7. Conceição trof het net en scoorde voor het eerst in het eerste van Ajax. Sneijder geeft vervolgens aan dat hij vindt dat de aanvaller wel wat meer speelminuten mag maken. Conceição moet het tot dusver doen met korte invalbeurten.

Sneijder ziet daarnaast ook veel kwaliteiten bij de Portugees. 'Hij is vrij rap, is goed in de balcontrole en maakt 'm ook geweldig af. Iets vaker laten spelen, die jongen', vervolgt Sneijder. De analist snapt niet waarom Conceição pas zo laat in de ploeg kwam. Ook Florian Grillitsch mocht pas laat invallen. 'Op een gegeven moment sta je 0-2 voor en moet Rangers er nog twaalf maken om nog iets te kunnen bereiken. Dan denk ik: laat ze iets eerder invallen.'

Kraker tegen PSV

Zondag staat de kraker tegen PSV op het programma. Sneijder is van mening dat Conceição juist tegen Rangers een langere invalbeurt had moeten krijgen. 'Dat doelpunt was zijn eerste en zijn laatste balcontact, dat is gewoon zonde. Wanneer laat je zo'n jongen dan eraan ruiken?'

Daarnaast is Sneijder minder te spreken over Grillitsch. 'Ik snap wel dat hij drie minuten kreeg, die zit niet op het Ajax-niveau. Maar de jongens die voor de toekomst gehaald zijn, die moet je er lekker aan laten ruiken', aldus Sneijder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.